Srđan Lalić Foto: MUP Srbije

Srđan Lalilć, koji je u optužnici protiv klana Veljka Belivuka označen kao jedan od glavnih koljača, priznao je na pripremnom ročištu izvršenje krivičnih dela, a, prema nezvaničnim saznanjima, radi se o bratancu Momčila Babića, ambasadora Srbije u Rusiji.

Babić je nekadašnji funkcioner Socijalističke partije Srbije i radikala, a svojevremeno je bio ambasador u Slovačkoj. On je februara ove godine ukazom predsednika Aleksandra Vučića postavljen za ambasadora Srbije u Moskvi.

Navodno, reč je o ujaku uhapšenog Lalića, koji je u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, označen kao najbrutalniji član.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako je na saslušanju kod tužioca pokušao da se predstavi kao IT stručnjak sa završenim fakultetom, negirajući teška krivična dela koja mu se kao pripadniku klana stavljala na teret, okrivljeni Lalić je uoči početka suđenja odlučio da sve prizna.

Dodao je i da će o svemu govoriti u svojoj odbrani.

Inače, reč je o čoveku koji slovi za najozloglašenijeg člana pomenute kriminalne grupe. Tako se u optužnici može videti da je učestvovao u svim ubistvima koje se u ovom trenutku istim optužnim predlogom na teret stavljaju i da se posbno isticao po svojim morbidnim idejama.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Lalić je Lazara Vukićevića, jednu od žrtava ovog klana, po naređenju Veljka Belivuka iz Crne Gore koji je putem “Skaj” aplikacije poručio: “Neka najviše pati”, peglom pržio u kući strave u Ritopeku, a potom mu je, zajedno sa okrivljenim Milošem Budimirom stavio gumeno crevo u usta i pustili vodu u organizam.

Pročitajte još:

Veruje se da je Lakićević izdahnuo usled ugušenja. Potom su njegovo telo samleli u mašini za mlevenje i bacili u Dunav.

Laliće se na aplikaciji “Skaj” upisavao pod kodnim imenom „Beri Mils“ (Barry Mills), po ozloglašenom vođi američke bande „Arijevsko bratstvo“ koju čine rasisti i neonacisti.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za niz teških krivičnih dela, među kojima je i sedam monstruoznih likvidacija.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare