Foto: Printscreen StudioB

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje Kruševljaninu Zoranu Jotiću, zvanom Jotka, optuženom da je organizovao kriminalnu grupu, kao i da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, 6. juna 2018. godine. Prvooptuženi Jotić negirao je krivicu za ovo delo.

Prema optužnici koju je tužilac na današnjem suđenju pročitao, kao neposredni izvršilac ubistva Ždronca označen je optuženi Stefan Radulac, kojem se na teret stavlja da je samo mesec dana ranije usmrtio i Stankovićevog sina Vojina.

Jotić, koji se nalazi u pritvoru, negirao je dela koja mu se stavljaju na teret, tvrdeći da je optužnica lažna i tendenciozna. Kako je rekao, sa starijim Stankovićem nikada ni jednu ružnu reč nikada nije razmenio i smatrao ga je drugom iz mladosti.

„Za njega poslednjih 20 godina ništa nisam čuo, osim da je imao neki motel u Beogradu. Da sam znao da se priprema ubistvo Ždrokinca ja bih ga o tome obavestio ili bih pokušao da to sprečim. Po optužnici, u ubistvu je korišćen automobil golf koji je 12 godina vozila moja žena, ali i ja. Taj automobil sam pozajmljivao Igoru Gajiću i Ivi Petrović. Da sam dao da se taj automobil, koji je znala sva kruševačka policija, koristi u ubistvu, trebalo bi da idem u ludnicu, a ne u zatvor“, rekao je Jotić.

On je dodao i da zna ko je naručio i ubio Petrovića, kao i da to nije Ždrokinac.

Inače, prema optužnici na Ždrokinca je ispaljeno čak 13 metaka, od kojih ga je osam pogodilo.

Podsetimo, u optužnici se navodi i da je Dejan Stanković ubijen kao osveta za ubistvo Gorana Petrovića, zvanog Peta, koji je bio jedan od najbližih Jotićevih prijatelja. Pored Jotića i Radulca, na optuženičkoj klupi su i Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović i Vuk Petrović.Jotić je danas rekao da on zna ko je naručio i ubio Petrovića i da to nije Ždrokinac. Postupak protiv Jotićeve supruge Marije Jotić i Nenada Jovanovića je u međuvremenu razvojen.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar