Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, povodom šest godina od tragedije u kojoj je u padu vojnog helikoptera nastradalo sedam osoba, izjavila je danas u Kragujevcu "da se istina zna i da će krivci koji su odgovorni za pogibiju sedam ljudi završiti na otpadu istorije".

Na šestu godišnjicu pada vojnog helikoptera i tragedije zbog koje niko zvanično nije odgovarao, Marinika Tepić je izjavila da su krivci u toj aferi poznati i izrazila uveravanje da će jednog dana odgovarati zbog toga.

„Istina o toj neverovatnoj tragediji se zna. Sećamo se da je Aleksandar Vučić tada govorio „ne dam Gašića, ne dam Lončara“, a onda je dao da se naši heroji proglase alkoholičarima. Evo, šest godina je prošlo i ono što ja mogu da kažem uz neverovatno teško i gorko osećanje da je i sećanje na nastradale ljude odlukom odgovornih, završilo na otpadu, ali da smo ga spasili i sačuvali. Sigurna sam da će jednog dana na otpadu istorije završiti svi oni koji su ove ljude poslali u smrt“, rekla je Tepić.

Ona je podsetila da su delovi vojne letelice u kojoj je poginulo sedam ljudi, završili kao staro gvožđe po raznim otpadima i dodala da je prošle godine u saradnji sa kolegama poginulog pilota Omera Mehića, na jednoj deponiji u Temerinu pronašla rep helikoptera, koji je bio predviđen za uništavanje.

„Oni su delove helikoptera pustili u staro gvožđe sa namerom da se proda i da se istopi. Srećom otkrili smo rep koji je sada sačuvan. To je dokaz, ali treba da ostane i kao artefakt u nekom muzeju i da nas podseća na ovu aferu. To je simbol neodgovornosti jedne vlasti, naročito komandne, a onda i političke za koju treba da odgovaraju svi akteri koji su u tome učestvovali“, zaključila je Tepić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar