Novi Sad jutjuber Daniel Djukic
Daniel Đukić Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Jutjubera je iz zgrade izvela ekipa Hitne pomoći uz pratnju policije, kako Nova nezvanično saznaje, mladić nije povređen.

Drama je počela u 9 časova ujutru, kada se Daniel Đukić zabarikadirao u svom stanu preteći da će počiniti samoubistvo i da će napasti svakoga ko mu priđe. Ceo dogažđaj nadležnim službama prijavila je, navodno, njegova majka.

Na lice mesta su došli policajci, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći a mučni pregovori su trajali satima.

Pročitajte još:

Osnivač „Dnevnjaka“ i tiktoker Daniel Đukić, koji se jutros zabarikadirao u stanu u Novom Sadu, s vremena na vreme se pojavi na terasi svog doma, a ulica u kojoj se drama odvijala blokirana je satima skoro 10 sati. Sve dok nešto pre 19 časova nije okončana ulaskom medicinske ekipe. Đukić je potom kolima Hitne pomoći, uz policijsku pratnju, prebačen u bolnicu. Tamo će biti pregledan i zadržan na posmatranju dok ne bude utvrđeno da li je opasan po sebe ili druge. Onda može biti otpušten iz bolnice ili zadržan po potrebi na lečenju.

Zasad se ne znaju motivi zbog kojih se Đukić odlučio na ovakav korak.

Inače, on je snimao sve što se dešava ispred njegovog stana. Snimao je i kako mu policija kuca na vrata. Istovremeno je dobacivao vatrogascima s terase, pevao i poručivao im „što stoje tu kad neće biti vatre, ni požara“.

Na terenu su bile sve moguće službe – policija, Hitna pomoć, vatrogasci. Takođe, na licu mesta su bili i pregovarači.

Inače, Daniel Đukić Duluvra poznat je kao jedan od osnivača humorističnog serijala „Dnevnjaka“. Sem toga, član je Telegram grupe „Nju ejdž četnici“ koja je poznato po antimigrantskim i šovinističkim stavovima, kao i napadima na neistomišljenike.Đukić, kog na Tviteru njegovi pratioci nazivaju “vojvoda” i “đeneral”, osnivač je i sajta “Tarzanija”, kao i serijala “Betparačke priče”.

 

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

 

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za prodaju narkotika u Subotici

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar