Foto: JKP Šumadija

U Velikom parku, omiljenom šetalištu Kragujevčana, dogodila se krađa koja je razbesnela mnoge građane. Sa tek formirane zelene površine, nepoznati počinioci ukrali su oko 30, tek zasađenih, sadnica ukrasnog zelenila, a da bude i gore, ovu krađu obeležio je i vandalizam u kojem su polomljene četiri parkovske klupe.

„Sramota i tuga“,“Gde je komunalna milicija?“, „Varvari, ovo su isti oni, koji uništavaju dečja igrališta po gradu“, „Ne po džepu, za ovakve primitivce, samo prinudni“, neki su od komentara besnih građana, koji se na društvenim mrežama zgražavaju nad krađom koja se dogodila u Velikom parku. Kragujevčani u svom nezadovoljstvu traže otkrivanje počinilaca, pojašnjavajući da je krađa sadnica „zločin neviđenih razmera, u trenutku dok nas truje zagađenje vazduha“.

Kragujevčani su od nadležnih službi zatražili i da se u Velikom parku, koji nazivaju „plućima grada“ postave kamere za video nadzor, kako se ovakve stvari više ne bi dešavale.

Gradsko komunalno preduzeće „Šumadija“ koje je zaduženo za održavanje parkovskih površina i mobilijara, saopštilo je da je nadležnom tužilaštvu podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog vandalskog ponašanja i načinjene materijalne štete.

„Vreme je da shvatimo da se ovakvim ponašanjem ne uništavaju tuđi parkovi, sadnice, stable i klupe, jer su ovi parkovi, ‘naši vrtovi’ i zbog toga je potrebno da ih svi čuvamo“, saopšteno je iz tog komunalnog preduzeća.

Oni su najavili, da će i u narednom peridu, nastaviti da oplemenjuju parkovski prostor i druge zelene površine, kako bi građanima omogućili prijatan ambijent za rekreaciju i zdravlje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar