Foto: Printscreen minrzs.gov.rs

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, branilac Predraga Koluvije vlasnika plantaže "Jovanjica" na kojoj je u novembru prošle godine pronađen rekordan zasad marihuane, izjavila je juče za N1 da je u večernjim satima 16. marta ove godine, dan nakon proglašenja vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, iz automobila uslikala ovu plantažu na kojoj su gorela svetla. Dobričanin Nikodinović je ovome obavestila Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je u tom trenutku vodilo istragu protiv Koluvije, tražeći da se ispita zašto je imanje u sred noći osvetljeno, ako je MUP zvanično saopštio da od Koluvijong hapšenja tamo boravi samo policija koja obezbeđuje imanje.

U specijalnoj emisiji „Kad je cvetala marihuana“ koja je sinoć premijerno emitovana na N1, Dobričanin Nikodinović je izjavila da je i sama bila iznenađena prizorom koji je videla iz automobila dok se vozila auto-putem Beograd  – Novi Sad. Ona je kazala da je o svemu obavestila svog branjenika Predraga Koluviju koji je takođe bio iznenađen činjenicom da je imanje obasjano, iako su zvaničnici tvrdili da je nakon njegovog hapšenja stavljen ključ u bravu i da „Jovanjicu“ od tog trenutka neprekidno čuva policija.

Fotografija koju je načinila Dobričanin Nikodinović Foto: N1

Dobričanin Nikodinović je istakla da je tužilaštvu za organizovani kriminal dostavila podnesak sa jednom fotografijom koju je načinila iz automobila, tražeći da se izvrši uviđaj na licu mesta i utvrdi zašto na „Jovanjici“, i u upravnoj zgradi i plastenicima, noću sijaju svetla.  Pošto tužilaštvo nije odgovorilo na ovaj podnesak, isti je, kako je navela, ponovila i krajem aprila, ali je i on ostao bez odgovora.

„Da li zbog korone ili nečeg drugog, ali do danas nismo izašli na lice smeta“, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

Ona je takođe navela da je nabavila račun za struju iz novembra prošle godine, koji je identičan onom uz avgusta meseca, što je ocenila čudnim, s obzirom da je Koluvija uhapšen polovinom tog meseca, a imanje zapečaćeno.

„Takođe je uvećan i račun za decembar, samo ne znam ko će to da plati“, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je podiglo optužnicu protiv vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije i još devet osoba zbog uzgajanja indijske konoplje.

Policija je sredinom novembra 2019. godine uhapsila Predraga Koluviju pošto je otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP),a nakon toga, na plantažama „Jovanjice“ policajci su otkrili veliki zasad marihuane.

Ni policija ni tužilaštvo se, međutim, nisu oglasili nakon hapšenja Koluvije, iako su pompezne konferencije za štampu održavane i kada bi bila zaplenjena neuporedivo manja količina narkotika.

Pročitajte još:

Javnost je za ceo slučaj saznala tek nakon što je poslanik opozicione Narodne stranke Miroslav Aleksić izneo detalje u javnost, a tek kasnije se oglasio ministar policije Nebojša Stefanović koji je kazao da javnost nije obaveštena kako se ne bi upozorili mogući izvršioci.

Miroslav Aleksić, Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Opoizicija je optužila vlast da stoji iza plantaže u Jovanjici, tvrdeći da je Koluvija nakon hapšenja navodno zvao brata predsednika republike Andreja Vučića. To međutim, zvanično nije dokazano pregledom i veštačenjem njegovog telefona, ali je opozicija nastavila da tvrdi da veštačenje nije obavljeno kako treba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare