Predrag Koluvija Foto: Printscreen/Radio televizija Vojvodine

U nastavku suđenje većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" Predragu Koluviji, na čijem je imanju krajem 2019. godine zaplenjeno skoro četiri tone marihuane, predsednik sudskog veća Zoran Ganić odlučio je da se ukine pritvor dvojici optuženih, Zdravku Miloševiću i Branislavu Miljeviću.

Sa druge strane, sudija je odbio da se pritvor ukine Koluviji i ostalim optuženima. Inače, predsednik sudskog veća istakao je i da zasad neće biti doneta odluka o spajanju predmeta „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“.

Kako je naveo, odluka o spajanju biće doneta nakon što se održi pripremno ročište u postupku „Jovanjica 2“, kojom su, sem Koluvije, obuhvaćeni pripadnici bezbednosnih službi.

Istakao je i da će pripremno ročište biti održano u zakonskom roku, ne precizirajući tačan datum.

Foto: Nova S

Takođe, nakon odluke sudije, pretres je odložen, a na narednom ročištu saslušaće se tri svedoka.

Pored toga Koluvija je tražio od sudije da ga u pritvoru poseti duhovnik sa Hilandara. Kako je njegov advokat Svetislav Bojić rekao, čeka ga kao „ozebao sunce“. Sudija je rekao da ne želi da preuzme odgovornost da korona uđe u zatvor.

Podsetimo, sem Koluvije, u ovom postupku poznatom kao „Jovanjica 1“ sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar