Predrag Koluvija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vlasnik najveće plantaže marihuane u Evropi i osumnjičeni narko diler, Predrag Koluvija, reagovao je na tekst objavljen u današnjem broju dnevnog lista "Nova" u kom advokat Borivoje Borovič ističe da je "Jovanjica" delom "zasigurno državni projekat", te da paniku kod vlast izaziva mogućnost da Koluvija progovori.

Borović je rekao da je očigledno da iza Jovanjice stoji ili državni organ, ili privatni biznis u koji su umešani ljudi iz samog vrha vlasti.

„To je bilo imanje koje su štitili Bezbednosno-informativna agencija (BIA), Vojno-obaveštajna agencija (VOA) i policija, te se nije očekivalo da će iko ikada ući na pomenuto imanje i uhapsiti (njegovog vlasnika Predraga) Koluviju“, rekao je Borović za naš dnevni list.

Pročitajte još...

On je istakao da na to ukazuje situacija da sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o „Jovanjici“ dok je taj slučaj u toku i „iznosi tvrdnje poput te da Koluvija ne treba da bude u pritvoru, jer nije ubio ne znam koliko ljudi“.

„Čini mi se da čak i tu vidimo paniku koju slučaj Jovanjica izaziva kod vlasti i očigledni strah da Koluvija ne progovori“, kazao je advokat.

Zbog izjave Borivoja Borovića oglasio se Koluvija porukom na društvenoj mreži Tviter.

Koluvijino imanje „Jovanjica“ u Staroj Pazovi bilo je poznato po organskoj proizvodnji hrane, sve dok policija u novembru 2019. osim organskih proizvoda nije pronašla više od tone i po marihuane.

Optužnica protiv Koluvije i još devet osoba podignuta je u julu 2020, a suđenje je počelo u oktobru te godine. Kako se navodi u optužnici, ispod imanja postojale su podzemne prostorije u kojima se marihuana sušila i pripremala za prodaju. Samo određeni radnici imali su pristup tim prostorijama. Pretresom plantaže, policajci su pronašli i sofisticiranu opremu za bezbednost: sigurnosne kamere, ometače signala mobilnih telefona, ali i oružje i antidron pušku.

Da je Koluvija predvodio ovu kriminalnu grupu, tvrdi tužilaštvo, vidi se iz njegove komunikacije sa saradnicima preko telefonske aplikacije „Razgovori”.

Osim sa radnicima na imanju, posredstvom iste aplikacije Koluvija je komunicirao i sa pripadnicama nekoliko bezbednosnih službi. Ovo je bio predmet drugog postupka u kome su sa Koluvijom optuženi i obaveštajci za koje tužilaštvo navodi da su mu obezbeđivali imanje, davali podatke o pojedincima o kojima se Koluvija raspitivao, davali falsifikovanu dokumentaciju..

Suđenje u drugom postupku i dalje je na samom početku. Otkazuje se već godinu dana najčešće zbog nedolaska advokata i optuženih koji se brane sa slobode, zahteva za izuzeće sudije i otkazivanja punomoćja advokatima.

BONUS VIDEO Jelena Zorić o opstrrukciji slučaja Jovanjica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare