Veselin Milić (gore), Veljko Belivuk (dole), Kokeza (desno) Foto:Starasportphoto; Nova.rs

Slaviša Kokeza, nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), nestao je iz žiže javnosti nakon saslušanja o povezanosti s klanom Veljka Belivuka, a kako nezvanično saznajemo, višenedeljnu kampanju, koja se vodila protiv njega u režimskim medijima, zaustavio je načelnik PU Beograd Veselin Milić.

Kokeza se pre nekoliko meseci našao pod budnim okom javnosti nakon što je dovođen u vezu s klanom Veljka Belivuka, zbog čega je naknadno saslušan u Službi za borbu protiv kriminala (SBPOK). Kokeza se nedeljama nalazio u centru pažnje javnosti, režimski tabloidi su ga dovodili u vezu sa raznim malverzacijama, a onda je sve stalo. Kako list “Nova” nezvanično saznaje, napadi na Kokezu u režimskim tabloidima zaustavio je aktuelni načelnik Policijske Uprave za grad Beograd, Veselin Milić.

Pročitajte još:

Nekadašnji prvi čovek FSS dovodio se u vezu s klanom Belivuk, a tada je saopšteno da je od ugostitelja Aleksandra Kajmakovića, zvanog Aca Bosanac, tražio da kao obezbeđenje za lokale uzme grupu uhapšenog navijača. Potom je dovođen u vezu sa pokušajem atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i sa brojnim malverzacijama. Napadi se išli i iz vrha države, a u njima su prednjačili ministar policije Aleksandar Vulin i predsednik Vučić. Tada je Vučić izjavio da je Kokeza odbio da na poligrafu odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremi njegovog ubistva.

Ubrzo je krenula i orkestrirana kampanja na Kokezu, predvođenja od strane režimskih tabloida. Dovođen je u vezu sa kriminalcima, a potom i da se nalazio “na čelu carinske mafije”. Optužbe su pljuštale, a potom i stale.

Kako nezvanično saznaje list “Nova”, sadašnji načelnik PU Beograd je jedan od zaslužnih za stopiranje napada na Kokezu.

“Veselin Milić i Kokeza su godinama unazad bliski saradnici. Često su viđani u istom društvu, a sa njima je ranijih godina često zaticana i nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koja je nedavno uhapšena. Spekuliše se da je posle hapšenja klana Belivuk navodno Milić zaustavio priče o Kokezi. Kokeza se u tom periodu danima pojavljivao kao zaštitnik pomenutog klana, a onda su optužbe u režimskim medijima praktično nestale”, kaže izvor našeg lista.

Veselin Milić Foto:N1

Baš u trenutku kada se spekulisalo da je Srpska napredna stranka (SNS) pustila niz vodu Kokezu, novi poslovi za njegove firme počeli su da pristižu.

Ugovor sa MUP

Tako su firme koje se godinama dovode u vezu sa bivšim predsednikom FSS od države dobile poslove vredne više od dva miliona evra. Na spisku onih koji su u poslednjih šest meseci sklopili vredne ugovore sa „Prointerom“ i preduzećima povezanim sa njim, su MUP, Grad Beograd i najveći domaći izvoznik oružja Jugoimport SDPR.

Pročitajte još:

Kako smo ranije pisali, samo ugovori koji je MUP potpisao sa grupom ponuđača “Eurosalon fabrika” – “Prointer web” vredni su ukupno 2,7 milliona dinara sa PDV-om. Prvi, koji je sklopljen 11. maja, vredan je 2.255.530 dinara, a samo tri dana kasnije sa istim firmama Vulinovo ministarstvo ugovorilo je još jedan posao, takođe nabavke nameštaja, vredan 448.531 dinar.

Sa drudge strane, kako je sajt Istinomer ranije pisao, prema podacima Agencije za privredne registre, Kokeza je stoprocentni vlasnik najmanje tri firme – „Eurosalon fabrika doo“, „Senior team doo“ i „Best contact doo“. Ima vlasničkog udela u još nekoliko preduzeća, između ostalih u firmi pod nazivom „Srećni milioner“.

Neke od njegovih kompanija registrovane su na istoj adresi kao i firma „Prointer IT Solutions and services doo, Beograd.

Vučić: Ne razumem što je odbio poligraf

O saslušanju Kokeze govorio je i Aleksandar Vučić pre nekoliko meseci i izrazio sumnju u poverenje koje je imao u Kokezu, jer je odbio poligraf.
“Ne razumem zašto je čovek u kojeg sam imao poverenje odbio poligraf, posebno zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem da li je učestvovao u pripremi moje likvidacije“, rekao je tada on.

Milić: Navodi su neistiniti

Inače, načelnik PU Beogradu oglasio se saopštenjem rekavši da su izneti navodi neistiniti.

„Da su objavljeni navodi neistiniti, netačni, zlonamerni i prikazani očigledno organizovano, planski, smišljeno, u unapred pripremljenoj negativnoj medijskoj kampanji, sa ciljem moje poslovne i društvene diskriminacije. Napominjem da tekst nema nikakvu istinu i da bi se u potpunosti otklonile lažne i štetne posledice neistinito objavljenih informacija i na taj način sprečilo dalje neistinito informisanje javnosti, a sve na štetu mene, lica na koje se neistinite informacije odnose, potrebno je da objavite moj demanti“, rekao je Milić.

BONUS video: Dovođenje Belivuka na stadion JNA

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare