Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

U dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, koji je uhapšen pod sumnjom da je oteo, a potom brutalno ubio svoje rođake, Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić iz Aleksinca, policija je pronašla 43.000 evra, za koje se sumnja da su deo novca koji im je kobne večeri otet.

Kako saznaje Blic, u dvorištu jednog od dva sina osumnjičenog Džonića policija je pronašla zakopan novac i sumnja se da ga je tu upravo zakopao otac u pokušaju da sinu smesti krivicu za nezapamćeni zločin.

Foto: Miljana Isailović

Uhapšeni Goran Džonić je inače policajcima tvrdio da on nije ubica i da su zločin počinila njegova dva sina. Međutim, oba sina, jedan vatrogasac, a drugi zaposlen u Vojsci Srbije, prošli su poligraf.

Inače, osumnjičeni za zločin kakav Srbija ne pamti je vatrogasac u penziji i sumnja se da je kobne noći, 26. septembra, Đokiće presreo na žutom skuteru dok su se, nekoliko minuta posle ponoći, vraćali ka Aleksincu iz sela Moravac. Na koji ih je način tačno naterao da sa njim pođu do atara ovog sela, gde su Đokići potom brutalno ubijeni hicima iz pištolja, a nakon toga njihova tela zapaljena, za sada nije poznato.

Zapaljena Astra porodice Đokić
Foto: Printscreen Nova.rs/video

Nakon toga ubica je njihov automobil odvezao 10ak kilometara dalje gde ga je zapalio kako bi uništio sve tragove, a kako ekskluzivno saznajemo, na istom mestu zapalio je i svoj žuti skuter kojim je krenuo u izvršenje nezapamćenog zločina!

Podsećanja radi, osumnjičeni i žrtve su bili veoma bliski i znali su se celog života, nikada nisu imali međusobnih problema. Džonić je živeo svega četiri kuće od porodice Đokić.

Osumnjičeni je inače vatrogasac u penziji, ima suprugu i dva sina. Jedan sin mu je vatrogasac, kao i on, dok mu je drugi sin pripadnik Vojske Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, Džonić je često prao Goranova kola, pošto on nije imao poverenja u radnike perionice sve zbog sefova koje je držao u automobilu i tako je i znao gde Đokić krije novac.

Goran je, kako se sumnja, unapred sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gde će zakopati tela, odveo ih tamo, ubio i zapalio.

Ministar Aleksandar Vulin je danas naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili deo ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija ubistva porodice Đokić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar