Foto: Instagram/vukasinhrkman

Jeziva tuča dogodila se u četvrtak u Sremskoj Mitrovici, kada je grupa momaka krvnički motkama tukla mladića, zbog čega je uhapšeno pet osoba. Kako naš portal nezvanično saznaje, u pitanju su navijači Partizana, okupljeni oko frakcije "Saut gard", a neki od njih, poput braće Hrkman, odranije su poznati policiji.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su S. K. (32) iz Iriga, M. T. (25) iz Beograda, N. P. (33), N. V. (25) i M. H. (29) iz Rume, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Osumnjičeni su juče, oko 13:30, u ulici Stari šor, ispred prodavnice auto delova, fizički i motkama napali dvadesetsedmogodišnjeg muškarca iz Sremske Mitrovice, nakon čega su seli u dva automobila i pobegli, ali ih je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

Povređenom su u sremskomitrovačkoj bolnici konstatovane teške telesne povrede“, saopštio je MUP.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs u tuči su učestvovali navijači Partizana, bliski frakciji „Saut gard“, koja je zastupljena u Rumi, a slovi za ekipu blisku uhapšenom Veljku Belivuku.

Istaknuti član ove navijačke grupe je Miloš Hrkman, odranije poznat policiji, kao i medijima. Pretpostavlja se da je jedan od uhapšenih, odnosno M.H. (29), upravo on.

Hrkmanu ovo nije prvi put da se nađe iza rešetaka. Naime, on je ranije ove godine hapšen sa svojim bratom Vukašinom, ali je kako je naš portal ranije pisao, sklopio sporazum o priznanju krivice, te je u tišini pušten na slobodu.

Pročitajte još:

Ministar policije Aleksandar Vulin 10. marta ove godine pohvalio je javno veliku akciju policije u Rumi, prilikom koje su uhapšena braća Hrkman, zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ipak, nedugo nakon hvaljenja policije, braća su se nagodila sa tužilaštvom i pušteni su na slobodu.

Demolirao „Komitet“ sa Acom Rošavim

Braća Hrkman su u Rumi poznati godinama unazad po nasilničkom ponašanju, a Miloš je dospeo u javnost kada je uhapšen zajedno sa grupom navijača Partizana koji su demolirali „Komitet“, polomivši inventar prilikom čega su i pretukli nekoliko osoba.

Osim Hrkmana, u ovom postupku sudi se i Predragu Košprdiću, Marku Čičkoviću, Stefanu Bjelivuku, Aleksandru Vidojeviću zvanom Aca Rošavi, Marku Milosavljeviću, Mladenu Vučetiću, Milanu Jezdimiroviću, Borisu Karapandžiću i Inelu Čantriću.

Demoliranje kluba nisu bili jedini neredi čiji je akter bio uhapšeni Hrkman. On je učestvovao i u neredima na lokalnim izborima u Prnjavoru u Republici Srpskoj.

Tada je 11 muškaraca, okarakterisanih kao navijači, doputovalo iz Beograda u Prnjavor kako bi izazavali nerede na lokalnim izborima. Posle tuče ispred hotela u kojem su boravili su proterani iz Republike Srpske.

Prema ranijim nezvaničnim saznanjima medija, Hrkman je obezbeđivao „Gotik“, a družio se sa poznatim navijačima, koji su bili pod vođstvom Velje Nevolje. Ranije je bio poznat kao pripadnik navijačke grupe „Alkatraz“.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare