Foto: Instagram/vukasinhrkman

Zašto je po odobrenju vd direktora policije podignuta žandarmerija kako bi uhapsila braću Miloša (29) i Vukašina Hrkmana (34), pripadnike Partizanove navijačke grupe "Saut gard" pitanje je koje se nametnulo nakon što je MUP pre dva dana saopštio da su u akciji usmerenoj na suzbijanju kriminala pretresli 11 lokacija na teritoriji Rume i Sombora i zaplenili manju količinu oružja. Prema saznanjima našeg portala, razlog za podizanje ove elitne jedinice krije se iza sukoba koji se dogodio dan ranije, kada su pripadnici ove navijačke grupe presreli i prebili jednog istaknutog naprednjaka, koji je dva dana ranije bio obezbeđenje na skupu SNS-a, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Rumu.

Braća Hrkman uhapšena su u petak u ranim jutarnjim satima, a MUP je saopštio da su u akciji učestovali pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerija.

Hapšenje je MUP okarakterisano kao koordinisanu akciju usmerenu na suzbijanju kriminaliteta, a stigao je i ministar policije Aleksandar Vulin da u saopštenju pohvali akciju i kaže da to neće biti usamljen slučaj, i da će svakom kriminalcu u Srbiji biti jasno stavljeno do znanja da je u našoj zemlji nepoželjan.

„Svako onaj ko i pomisli da ugrožava mir i sigurnost građana Srbije suočiće se sa snažnim odgovorom srpske policije. Nastavićemo sa ovim akcijama i nećemo dozvoliti da se ijedan kriminalac oseti imalo spokojno u našoj zemlji“, rekao je između ostalog Vulin.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Inače, kod dvojice braće pronađen je pištolj, municija različitog kalibra, dva noža i novac, a pretresom lokacija, pronađene su i dve vagice za precizno merenje, manja količina praškaste materije nalik na heroin, dva noža, dve vazdušne puške, jedna lovačka puška, oko 100 metaka, kao i blinkeri i baklje.

Reklo bi se „standardan pribor“ za svakog navijača, a pogotovu za jednog kakav je Hrkman, koji je policiji itekako poznat, a koji je, kako smo pisali, učestovao i u demoliranju kluba Komitet, zajedno sa pripadnicima Belivukove grupe.

Foto: Facebook/Milos Mita Hrkman

Takođe, dan kasnije, u Rumi su uhapšena još trojica pripadnika „Saut garda“, Slobodan K. (45) C. V. (59) i Uroš P. (48) kod kojih je pretresom stanova i drugih prostorija pronađeno oko četiri kilograma marihuane, pola kilograma heroina i 150 grama kokaina, dva kilograma smese za uvećanje mase heroina, dve digitalne vage, 12 metaka kao i opremu za pakovanje opojne droge.

Šta se krije iza saopštenja?

Nakon dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u sklopu predizborne kampanje u sredu, 9. marta, došlo je do koškanja i svađe dve grupe okupljene oko SNS-a, a potom i prebijanja.

„Nakon posete Vučića, nastao je problem oko podele plena, odnosno novca između vođe navijača i osobe iz druge struje SNS-a (ime poznato redakciji), koji je obezbeđivao skup. Pošto su navijačima oteli ‘tezgu’, oni su napravili sačekušu ispred kafića Bagzi u Rumi i pretukli njega i još jednu osobu“, kaže izvor našeg portala.

Foto: Printscreen MUP Srbije/video

Dodaje i da je akcija policije počela upravo zbog prebijanja te dvojice, a da je sticajem okolnosti, pronađeno i oružje i neka, za njih sitna količina droga.

Prema saznanjima našeg portala, policiji nije prijavljeno prebijanje dvojice naprednjaka, a to se može zaključiti i na osnovu saopštenja MUP-a, budući da se dvojica braće ne terete ni za jedno krivično delo, kao što je tuča, teška telesna povreda, pokušaj ubistva…

A onda ono najzanimljivije.

Prema našim nezvaničnim, i još uvek nepotvrđenim informacijama, braća Hrkman nagodila su se sa tužilaštvom, a sud je potvrdio nanogicu za dvojicu braće u narednih devet meseci.

Prava predizborna parada.

BONUS VIDEO: Hoće li biti hapšenja u EPSu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare