Foto: Instagram/vukasinhrkman

Braća Miloš (29) i Vukašin (34) Hrkman, pripadnici Partizanove navijačke grupe "Saut gard", sklopili su sporazum o priznanju krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Rumi, potvrđeno je našem portalu iz Osnovnog suda u Rumi. Sa druge strane, Osnovno tužilaštvo u Rumi koje je sklapalo sporazum s braćom Hrkman, uporno ignoriše pitanja portala Nova.rs.

Kako je Nova.rs već pisala, dvojica braće Hrkman uhapšena su u petak ujutru, a kako je saopštio MUP, akcija je bila usmerena na suzbijanju kriminala. U saopštenju su naveli da su pretresli 11 lokacija na teritoriji Rume i Sombora i zaplenili pištolj, municiju različitog kalibra, dva noža i novac kod braće, a pretresom lokacija, pronađene su i dve vagice za precizno merenje, manja količina praškaste materije nalik na heroin, dva noža, dve vazdušne puške, jedna lovačka puška, oko 100 metaka, kao i blinkeri i baklje.

Prema saznanjima našeg portala, braća Hrkman već su se našla na slobodi, jer su se na saslušanju odmah nagodili s tužilaštvom. Inače, kako smo već pisali, braća Hrkman sklopila su sporazum o priznanju krivice kojom su osuđeni na devet meseci kućnog zatvora uz nanogicu.

Foto:printscreen/MUP Srbije

„U vezi sa traženim informacijama potrebno je da se obratite OJT Rumi obzirom da Osnovni sud u Rumi ne raspolaže traženim podacima. Kod ovog suda u toku je krivični postupak protiv navedenih lica sa kojima je OJT u Rumi sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela nedozvoljena proizovdnja, držanje, nošenje I promet oružja I eksplozivnih materija“, odgovorili su nam iz Osnovnog suda u Rumi na pitanja da li su iz OJT u Rumi tražili pritvor za osumnjičene i da li su eventualno sklopili sporazum o priznanju krivice.

Inače, iz Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi i dalje ćute na pitanja da li su braća saslušana, da li su zatražili pritvor i da li se pred njihovim tužilaštvom vodili još neki postupci protiv pomenute braće.

Inače, kako smo već pisali, MUP je ovu akciju hapšenja okarakterisao kao koordinisanu akciju usmerenu na suzbijanju kriminaliteta, a ministar policije Aleksandar Vulin je u saopštenju pohvalio akciju i rekao da to neće biti usamljen slučaj, i da će svakom kriminalcu u Srbiji biti jasno stavljeno do znanja da je u našoj zemlji nepoželjan.

Koliko im je jasno stavio do znanja, vidi se iz postupanja pre svega Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi.

Inače, kako je ranije otkrio izvor našeg portala, nakon dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u sklopu predizborne kampanje u sredu, 9. marta, došlo je do koškanja i svađe dve grupe okupljene oko SNS-a, a potom i prebijanja.

Foto: Facebook/Milos Mita Hrkman

„Nakon posete Vučića, nastao je problem oko podele plena, odnosno novca između vođe navijača i osobe iz druge struje SNS-a (ime poznato redakciji), koji je obezbeđivao skup. Pošto su navijačima oteli ‘tezgu’, oni su napravili sačekušu ispred kafića Bagzi u Rumi i pretukli njega i još jednu osobu“, kaže izvor našeg portala.

Dodaje i da je akcija policije počela upravo zbog prebijanja te dvojice, a da je sticajem okolnosti, pronađeno i oružje i neka, za njih sitna količina droga.

Prema saznanjima našeg portala, policiji nije prijavljeno prebijanje dvojice naprednjaka, a to se može zaključiti i na osnovu saopštenja MUP-a, budući da se dvojica braće ne terete ni za jedno krivično delo, osim za nedozvoljeno nošenje i držanje oružja.

BONUS VIDEO: Pretreseno 11 lokacija na teritoriji Rume i Sombora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar