Foto: Facebook/Violetta Rexhaj

Odbegli trgovac ljudima David Gajić (26), ubio je početkom juna u nemačkom gradu svoju partnerku Violetu R. (38), samo dan nakon što je pušten iz ekstradicionog pritvora, iz kog je trebalo da bude deportovan u Srbiju, zbog poternice koja je za njim ranije raspisana. Zašto je Gajić uopšte pušten iz pritvora pitanje je koje sve vreme intrigira nemačku i srpsku javnost, a nemački mediji su danas objavili da je do toga došlo jer srpsko Ministarstvo pravde nije na vreme poslalo dokumenta neophodna za njegovu ekstradiciju.

Pet meseci nakon stravičnog zločina u Violetinom stanu u Hagenu, nemački „Bild“ je otkrio nove detalje vezane za Davida Gajića i navodnu administrativnu zbrku zbog koje se Gajić, inače osuđen na 12 godina zatvora u Srbiji, našao na slobodi ranije nego što je smeo, te da je odmah počinio ubistvo partnerke, prenosi Blic.

Naime, Gajić je u Srbiji 2018. godine osuđen na zatvorsku kaznu zbog trgovine ljudima, ali je uspeo da pobegne u Nemačku gde se vešto krio dve godine, sve dok ga nemačka policija nije locirala i uhapsila.

O hapšenju su odmah obavestili kolege u Srbiji, a on je zadržan u ekstradicionom pritvoru gde je trebalo da sačeka izručenje.

„Bild“ tvrdi da su dokumenta potrebna za ekstradiciju Gajića kasnila, pa je on pušten na slobodu jer je dozvoljeno da u ekstradicionom pritvoru provede najviše 40 dana. Dan pošto je osetio slobodnu, počinio je ubistvo u stanu u Hagenu, koje je otkriveno sasvim slučajno pošto je policija došla da ga privede.

Iz srpskog Ministarstva pravde objasnili su za „Blic“ da je Srbija blagovremeno podnela molbu za izručenje Saveznoj Republici Nemačkoj.

„Između dve države primenjuje se diplomatski put prilikom dostavljanja ekstradicione dokumentacije i Ambasada Republike Srbije u Berlinu je dana 2.6.2020. godine molbu za pratećom dokumentacijom prevedenu na nemački jezik predala nemačkom Ministarstvu inostranih poslova. Napominjemo da su elektronskom poštom zahtev uputili nemačkom MIP-u 28.5.2020. godine“, navedeno je u odgovoru koje nam je dostavilo Ministarstvo.

Podsećanja radi, zločin je otkriven kada su policajci po pristizanju dokumentacije došli na Gajićevu adresu da ga privedu i umesto njega, zatekli su okrvavljeno telo Violete R. Nekoliko dana kasnije, David je lociran i uhapšen u stanu u Izerlonu, a policija je sa njim zatekla i Violetinu trogodišnju ćerku. Utvrđeno je da je Violeta na telu imala više od 40 uboda nožem, a da je ubistvo počinjeno verovatno naočigled njene ćerke koju je David kasnije poveo sa sobom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar