Foto: Facebook/Violetta Rexhaj

Nemačka javnost ostala je u šoku kada je saznala za brutalno ubistvo državljanke Srbije Violete R. (38) u gradu Hagenu čije telo je policija pronašla u ponedeljak pre podne u lokvi krvi u stanu u kome je živela dok je tragala za njenim partnerom, koji je osumnjičen za više drugih krivičnih dela.

Pomenuti zločin dogodio se u nemačkoj saveznoj pokrajini Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Kako javljaju nemački mediji, njeno beživotno telo ležalo je u stanu najmanje nedelju dana. Policija za ovaj zločin sumnjiči njenog nevenčanog supruga, koji je krajem maja izašao iz zatvora i uspeo odmah da počini nekoliko novih krivičnih dela. Kako navodi štampa on je posle ubistva Violete odveo zajedničku trogodišnju ćerku.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni ubio Violetu, dok je devojčica bila u stanu.

Policija je uspela da osumnjičenog uhapsi u utorak uveče, a devojčica je zbog pretrpljenog šoka smeštena u bolnicu i brigu o njoj preuzeli su socijalni radnici.

Mediji tvrde da je Violeta R. poreklom iz Srbije, kao i  da je stan u kome je ubijena bio u njenom vlasništvu.

Violetina komšinica medijima je ispričala, da je policija do nje često svraćala zbog narušavanja javnog reda i mira. S druge strane, hapšenje nevenčanog supruga zbog ubistva pretvorilo se, prema rečima očevidaca, u akcioni film. Specijalci sa pancirima i dugim cevima upali su u zgradu, u kojoj se krio osumnjičeni. Očevici kažu da se sve odigralo brzo i da su videli kako posle par minuta policajci izvode iz zgrade vezanog mladića u maskirnim pantalonama i tamnoj majci.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare