Nenad Vučković Vučko, pripadnik Žandarmerije koji je usnimljen kako drži sastanak huliganima u nameri da ih zadrži na okupu, i dalje sedi u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), bez ikakve sankcije.

KRIK je pre punih mesec dana objavio audio snimke razgovora žandarma Vučkovića sa njegovim saradnicima, koji su bili deo ekipe ubijenog kriminalca i vođe navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, a kasnije i njegovog naslednika Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Sale Mutavi

Reči Vučkovića, koje je tajno snimio jedan od učesnika sastanka, Vladimir Grek, uglavnom potvrđuju ono što se već znalo, samo nisu postojali dokazi – tesnu povezanost pojedinaca iz državnih struktura sa organizovanim kriminalom.

Punih mesec dana je prošlo od trenutka kada su audio snimci isplivali u javnost, a MUP, čiji je Vučković zaposleni, do danas se nije oglasio nijednim saopštenjem.

Pročitajte još:

MUP nije čak ni odgovorio na pitanja Nova.rs da li su reagovali povodom saznanja KRIK-a, kao i da li je eventualno Vučković saslušan, makar pred Sektorom unutrašnje kontrole (SUK), ili eventualno suspendovan..

Nenad Vučković Vučko Foto: Privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama Nova.rs, Nenad Vučković je i dalje u MUP-u, tačnije elitnoj jedinici Žandarmeriji.

Praktično saznanja da je sarađivao sa kriminalcima ništa nisu promenila kada je reč o njegovoj zvaničnoj biografiji.

Pročitajte još:

Nije najjasnije zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova ništa nije učinilo po pitanju saznanja da je njihov službenik tesno povezan s kriminalnim grupama u Srbiji. Ne treba zaboravati da se pojedinima pripadnicima tih kriminalnih grupa sudi se za najteža krivična dela – likvidacije.

„Imamo službenika koji sarađuje s kriminalcima, viđa se sa njima, bez ikakvog straha da će biti viđen u društvu osoba iz krimogene sredine. I šta se dešava? Nikom ništa.. Jedino objašnjenje jeste da svih ovih godina ima zaštitu koja je toliko jaka, da mu čak ni snimak, na kome se jasno čuje da sarađuje sa huliganima, ne može ništa“, kaže sagovornik Nova.rs.

MUP nije odgovorio ni na pitanje Nova.rs zbog čega je Vučković vozio blindirani automobil, koji mu je, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, pre izvesnog vremena oduzet. Sva pitanja su ostala bez odgovora.

Duga karijera na tribini

Nezavisni mediji su dugi niz godina pisali o Vučkoviću, pogotovo kada je reč o njegovoj karijeri na tribini.

Viđan je u društvu vođa navijača Grobara, pogotovo sa ubijenim Aleksandrom Stankoviće, sa kojim je bio prijatelj.

Aleksandar Stanković FOTO: SCREENSHOT

U to vreme, kada su Vučković i Stanković usnimljeni zajedno, Sale Mutavi je već bio znanac policije i iza sebe je ima poduži krivični dosije.

Tome ni tada, kao ni sada, nadležne institucije nisu pridavale značaj.

VIDEO: Vučić napada N1 zbog pitanja o žandarmu Vučkoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar