Foto: Info Vranjske

Tim za razvoj i integracije, kao osnivač portala Info Vranjske pozvao je danas nadležne organe i javnost da ih zaštite, a povodom poslednjeg napada Srpske napredne stranke na novinara Slavomira Kostića.

Crtanje mete

U saopštenju Gradskog odbora SNS Vranje Kostić je nazvan „bednikom“, „ljudskim šutom i ološem“, „fekalijom od čoveka“…

„Novim napadom na Kostića i Info Vranjske nacrtana je meta na našoj redakciji i novinarima, a SNS je uputio poziv svim zainteresovanima da mogu da nas love bez lovostaja“, navodi se u saopštenju Tima za razvoj i integracije, osnivača Info Vranjskih.

U saopštenju se dodaje da SNS ne pominje Info Vranjske, već Kostića, ali da „mediji sa njihovog platnog spiska RTV Vranje, Vranjska plus i Pod Pržar pres“ direktno przivaju Info Vranjske, „o čemu će sud reći šta ima“.

Info Vranjske očekuju zaštitu od nadležnih organa, što je njihova obaveza, jer je reč o očiglednom ugrožavanju sigurnosti, ali i od novinarskih udruženja, kolega i Saveta za štampu.

U saopštenju se dodaje da prema Kodesku novinara, mediji nemaju pravo da prenose uvredljive sadržaje.

„Odgovor Info Vranjskih je jednostavan: naša uređivačka politika ostaje netaknuta, jer mi radimo u interesu građana i Srbije, a ne bahatih finansijera tuđim parama i izuzetno smo ponosni na to“, navodi se u saopštenje i dodaje da se ne plaše SNS i njihovih medija, niti preterano brinu zbog salvi uvreda koje stižu sa te strane, sve dok su čitaoci uz Info Vranjske.

Kostić: Napadnut sam zbog istine

U razgovoru za portal Nova.rs novinar Info Vranjske Slavomir Kostić kaže da je napadnut zbog jučerašnje vesti u kojima je građanima Vranjske banje poručio da centralnog grejanja neće biti do Nove godine, te da na vreme pripreme drva.

Foto: Printscreen Vranjske

 

„Zato je SNS izdao saopštenje koje pušta na svojim TV stanica, a u kojem kažu da će „u istoriju beščašća biti upisano ime Slavomira Kostića“. Zato što sam prema njihovom mišljenju protivnik Vranjske banje, mesta gde sam rođen i gde živim. Ipak, nisu demantovali informacije koje sam izneo u tekstu, zato što je to tačno“, navodi Kostić za Nova. rs.

Foto: Printscreen vranjskaplustv.rs

 

Kako dodaje, ovakvih saopštenja protiv njega je bilo i ranije, u njima nema direktnih pretnji, ali su prema njegovom mišljenju „crtanje mete na čelo“.

„Tako su nedavno i na stadion u Vranjskoj banji postavili transparent sa natpisom „Kostiću smeće, „Mineralac“ (što je naziv kluba) ti reket nikad plaćati neče“. Pa zar to nije crtanje mete?“, pita Kostić i dodaje da, ipak, neće odustati od svoje borbe.

Foto: Info Vranjske

 

„Ja sam pisao protiv svake vlasti, to je moj izbor. Sad pišem o svemu onome što ova vlast radi, a pogotovu o onome što poslanik SNS Slaviša Bulatović radi ovde, u mestu u kojem je rođen. Obećavao je procvat banje, a sad imam samo razvaline, ruševine i sve ostavljeno na pola ili nije ni započeto“, zaključuje Kostić.

UNS: SNS da povuče saopštenje

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Srpsku naprednu stranku da povuče saopštenje Gradskog odbora u kojem su iznete uvrede na račun novinara portala Info Vranjske Slavomira Kostića  i javno se izvini Kostiću.

„Kostić je u jučerašnjem saopštenju Gradskog odbora SNS-a u Vranju nazvan „bednikom“ i nizom drugih uvredljivih termina koje ovde nećemo ponavljati“, saopštio je UNS.

UNS poziva medije da ne prenose saopštenja kojima se na najprimitivniji način vredjaju kolege i podseća ih da snose odgovornost za ono što objavljuju. Ističu da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da je neprihvatljivo da se to nezadovoljstvo iskazuje uvredama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar