Proboj blokade puta Ruma Irig
Foto: printscreen

Grupa građana blokirala je regionalni put Ruma - Irig, kada je do njih došla kolona simpatizra SNS, koji su rešili da prođu po svaku cenu, ako treba i na silu.

Ako su naprednjaci mislili da će demonstrante uhvatiti na prepad ili ih zastrašiti, ljuto su se prevarili. Sremci su se očigledno dobro pripremili i uigrali a ono što su potom uradili naprednjacima, bilo je kao u burleskama Čarli Čaplina – vrteli su ih u krug, pa SNS-ovci nisu mogli da ih uhvate ni za glavu ni za rep i blokada nije pala.

Pročitajte još:

Ljudi koji su zaustaviili saobraćaj bili su rešeni da ne pribegnu nasilju i kada god bi im krupni momci iz SNS prišli, oni bi dizali ruke u vis, ali se nisu pomerali. Bilo je očigledno da primenjuju gandijevski vid otpora. Kada bi neko od naprednjaka sklonio jednog čoveka, na njegovo mesto bi došla dvojica drugih i tako u krug.

Sve je snimano mobilnim telefonima, demonstranti su sve vreme smirivali situaciju, dizali ruke, a u jednom trenutku nekoliko njih je okrenulo leđa automobilima. Kola su krenula i počela da ih gurkaju, ali oni se nisu pomerali.

Na kraju snimka se vidi da je jedan od građana počeo da viče da mu je točak automobila stao na nogu, ostali građani su takođe počeli da signaliziraju vozaču i on je stao. Poruka je jednostavna – um caruje, snaga klade valja.

Pogledajte video:

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za ponedeljak 06. decembar

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare