Foto: Tahir Mahmood / Alamy / Alamy / Profimedia

Sedam osoba je uhapšeno u Francuskoj zbog sumnje da su učestvovali u krađi dijamanata i drugog nakita širom Evrope. Reč je o tro žene i četiri muškarca koji su državljani Srbije i Rumunije. Tamošnja policija ih je nazvala mađioničarima, jer, kako su naveli, sve pljačke su izvedene bez upotrebe oružja.

Kako navodi francuski LE20H, oni pripadaju kriminalnoj organizaciji koja je ove godine u Španiji ukrala dijamant vredan 12 miliona evra. Navodi se da su prevarom iz zlatara u Cirihu i Kanu ove godine odneli drago kamenje vredno više miliona evra. Uhapšeni su prošle srede u hotelu u Bezansonu.

Privedeni imaju od 26 i 53 godine, a kod njih je prilikom hapšenja nađeno oko 20.000 evra i USB koji su koristili da kupuju kriptovalute. Dijamanti nisu pronađeni.

Nijedna pljačka koju su izveli nije bila oružana, a „operisali“ su tako što su se pretvarali da kupuju dijamante za ruske ili saudijske milionere.

„Oni su kao mađioničari. U Kanu je 7. avgusta jedan muškarac želeo da proda dijamant ruskog bogataša. U elitnom hotelu se našao sa ženom (53) koja je glumila posrednika. Dok je gledala dragi kamen zamenila ga je lažnim dijamantom koji je izgledao isto kao pravi“, rekli su iz policije u Francuskoj.

Foto: Tahir Mahmood / Alamy / Alamy / Profimedia

Potom je izašla kroz lobi hotela i predala dijamant svom saučesniku koji je nestao bez traga. Onda se i njoj izgubio svaki trag. Dok je Rus shvatio da je prevaren, oni su već bili daleko.

Pomenuta žena je Rusa prevarila za dijamant vredan 4,5 miliona evra, a osim što je varala tako što je menjala nakit, nekoliko puta je uspela da „uvali“ lažni novac i uzme dragocenosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar