Nataša Kandić Foto: Newsmax Adria

Današnje Tužilaštvo za ratne zločine u Srbiji ne postupa u skladu sa činjenicama i dokazima, ono je pre svega patriotska institucija, ocenila je koordinatorka Koalicije za osnivanje REKOM Nataša Kandić i istakla da je Srbija igubila svoj put kojim je krenula posle pada Slobodana Miloševića.

Kandićeva je u emisiji „Most“ Radija Slobodna Evropa istakla da je general u penziji Vojske Republike Srpske Milomir Savčić, optužen za učestvovanje u genocidu u Srebrenici, dobio institucionalnu podršku da napusti Bosnu i Hercegovinu i da se skloni u Srbiju.

„Nije on ušao u Srbiju preko nekih šuma. To je još jedan primer nakaznog postupanja institucija Srbije koje vodi državu u rasulo. Ako granična policija kaže da nema podatak da je u Srbiju ušao neko ko ima ime i prezime i koga traži druga država, znači da su naše institucije pod potpunom političkom kontrolom“, ukazala je Kandić.

Mnogo je takvih primera koji treba da zabrinu svakog normalnog čoveka i da se zapita kuda to Srbije ide. Danas je sve više političara koji negiraju činjenice koje je utvrdio Haški tribunal, rekla je ona i navela da u tome prednjači ministar policije Aleksandar Vulin, koji kaže – kakve su to sudske činjenice ako su one protiv Srba.

„Kad je reč o Dušku Kornjači, građani su se uznemirili zato što je to ipak Novi Sad. Odjednom su saznali da je lekar, koji se pojavljuje na televiziji i deli savete o pandemiji, bio tokom rata predsednik kriznog štaba u Čajniču i da je optužen za ratne zločine“, naglasila je Nataša Kandić.

Ona je navela da se u Srbiji skrivaju i optuženi Srbi sa Kosova i da je svima za koje ima indicija da su počinili ratne zločine, Srbija dala državljanstvo.

Oni su potpuno zaštićeni i nema šanse da im iko sudi. Imamo sigurno dve tri-hiljade onih koji su odgovorni za zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu koji žive potpuno mirno integrisani u lokalne zajednice, smatra Kandićeva.

Niko ih nikada neće izvesti pred lice pravde, niti im postaviti pitanje o tome šta su radili tokom rata, rekla je Kandić, i konstatovala da je dobro što postoje novinari kao što je Avdo Avdić koji će da im pokucaju na vrata i pokažu njihovo pravo lice, da kažu ko je taj lekar koji nam na televiziji deli savete o tome kako da se ponašamo u pandemiji.

Da kaže da je to čovek koji je optužen za zločine protiv čovečnosti, a danas mirno živi u Novom Sadu. Jedino što pokazuje njegov strah jeste to da na vratima njegovog stana nema imena Duško Kornjača, zaključila je Kandićeva.

Bonus video: Hapšenja u Novom Sadu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare