Bezbednosno-informativna agencija (BIA) objavila je snimke na kojima se vidi upad u kuću u Ritopeku, koju je koristio kriminalni klan vođe navijača Veljka Belivuka, od 4. februara ove godine kada je izvršeno hapšenje pomenute grupe. Na snimku se vidi i trenutak ulaska u tajnu sobu u pomenutoj kući, u kojoj je pronađena mašina za mlevenje mesa.

„Ovo su snimci akcije Bezbednosno informativne agencije, koje je sprovela sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP-om Repiblike Srbije, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. U okviru hapšenja pomenute kriminalne grupe primenjivane su najstrože metode i sredstva rada Agencije, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnji kamera za video nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja 26 lica“, navodi se u snimku.

Pročitajte još:

Prikazan je i pronalazak tajne sobe gde su vršena najteža krivična dela od strane ove organizovane kriminalne grupe. Pomenuta tajna soba je pronađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cevi, a sve to se vidi na snimku koji je objavljen.

„U toj kući, „kući strave“, dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani. U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Inače, za prostoriju se saznalo nakon razgovora sa uhapšenim članovima kriminalne grupe.

Ekskluzivni snimci su prikazani danas, kada Bezbednosno-informativna agencija (BIA) obeležava svoj dan – 122. godišnjicu od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 19 godina od osnivanja BIA, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Vučić i direktor BIA Bratislav Gašić položili su venac ispred memorijalnog zida u znak sećanja na poginule pripadnike Agencije.

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka uhapšena je u velikoj akciji MUP i BIA početkom februara ove godine. Osumnjičenima se na teret stavlja pet ubistva.

BONUS video: Majka žrtve Belivukovog klana ne zna ništa o sinu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar