Aleksandar Vučić. Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas na konferenciji za medije da će biti "veliko iznenađenje" kad javnost sazna ko stoji iza ubistva vođe partizanove navijačke grupe Alkatraz, Ljubomira Markovića Kiće.

„Biće veliko iznenađenje kad vidite ko je ubio gospodina Kiću. Mi operativno znamo ko je to uradio. Ko je izvršilac i ko je nalogodavac. Uskoro će to i javnost saznati, nakon što policija prikupi dovoljno dokaza“, istakao je Vučić.

Pročitajte još...

Podsetimo, Ljubomir Marković Kića ubijen je nepune dve godine nakon izlaska iz zatvora. Izrešetan je u Šumicama nedaleko od balona u kojem je igrao fudbal.

Razlog likvidacije je navodno bilo to što je planirao da oformi novu navijačku grupu. Kovao je plan sa Goranom Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe “Šedouz”.

Formiranje grupe poremetila je smrt Gorana Klještana, koji je preminuo u teretani od srčanog udara. Bosketovu ulogu trebalo je da uzme njegov brat Darko i da sa Markovićem osnuje tu novu grupu. Formiranje te grupe bi uticalo na druge na Južnoj tribini, jer bi se tako razbucala njihova „vojska“ koja je spremna na – sve, te se to navodi kao mogući razlog likvidacije.

Maskirani napadač prišao je Markoviću, nakon što je izašao iz balona za fudbal, a likvidaciju su snimile kamere.

Pojurio ga je i pucao u njega osam puta. Marković je pokušao da se odbrani, izvukavši pištolj koji mu je bio za pojasom, ali nije uspeo da ga upotrebi. Pištolj je imao kod sebe, jer je navodno znao da je životno ugrožen.

Marković je do 2017. bio u zatvoru gde je robijao zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar