Foto: Nova.rs

Žitelji Novog Beograda tražili su od nadležnih da naprave još jedan pešački prelaz u Bloku 61, u Ulici Ivana Ribara, zbog čestih saobraćajnih nesreća, ali im je odgovoreno da nema novca i da će biti podignuta ograda koja bi sprečila ljude da pretrčavaju ovu opasnu saobraćajnicu. Ipak, i sa postavljanjem ograde se otezalo dugo, a onda je u januaru ove godine devojčica I.T. (10) poginula kada se iz škole vraćala kući, što je konačno nateralo vlast da stane na put tragedijama.

Bilo je veče i polumrak. Dete je izašlo iz autobusa i ispred njega pokušala da prečicom, preko tri trake u jednom i tri trake u drugom smeru, stigne do kuće. Čim je zakoračila ispred autobusa, na nju je naleteo kamion koji je prevozio pesak sa obližnjeg gradilišta.

Devojčici nije bilo spasa.

Pročitajte još:

Kamion nije išao brzo i vozač nije bio kriv, oslobođen je krivične odgovornosti za ovu tragediju.

Posle smrti devojčice I.T. (10) konačno je uklonjena ta crna tačka na srpskim putevima, koja je dosad odnela veliki broj života.

Postavljena je ograda, fizička barijera, koja će sprečiti pešake da rizikuju i pokušaju da pretrče ovu vrlo frekventnu saobraćajnicu.

Foto: Nova.rs

Na drvetu pored autobuske stanice, na kojoj je devojčica sišla i odakle je pokušala da pretrči ulicu, okačena je njega fotografija, u znak sećanja. Uz deblo su prislonjeni buketi cveća.

Poneko od prolaznika ili putnika koji čekaju na prevoz na autobuskoj stanici pogleda fotografiju i cveće, kojih verovatno ne bi ni bilo na tom mesto da je neko od nadležnih pre godinu dana imao više sluha za zahteve građana.

Foto: Nova.rs

Građani su se dugo borili da izdejstvuju ogradu, jer je pomenuti put odneo dosad veliki broj života. Ipak, vlast je bila nema na njihove vapaje.

Nažalost, tragedija koja je celu javnost potresla, smrt 10-godišnje devojčice, konačno je naterala vlast da postavi ogradu i time možda zaustavi niz tragedije koje su se proteklih godina dešavale u Ulici Ivana Ribara.

BONUS VIDEO: Ograda na mestu gde je poginula devojčica u Novom Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare