Foto:Nemanja Jovanović

Delegacija fondacije "Tijana Jurić" na čelu sa Igorom Jurićem, napustila je danas sastanak u MUP-u na kome je trebalo da bude reči Amber alertu, zbog nepojavljivanja ministra policije Aleksandra Vulina.

Ovu vest, na svom Fejsbuk profilu objavio je Igor Jurić.

„Mada smo sa nestrpljenjem čekali današnji dan i dugo očekivani sastanak na temu bolje i efikasnije potrage za nestalom decom, želim da obavestim javnost da smo napustili sastanak jer na njemu nije bio prisutan Ministar Aleksandar Vulin. Kao neko ko je ispred svakog deteta i velikog broja građana Srbije, želim da o ovim problemima razgovaramo isključivo sa donosiocima odluka. Ne potcenjujem stručnost i znanje prisutnih ali na ovaj sastanak čekamo gotovo godinu dana i neprisustvom ministra, država jasno daje do znanja koliko joj je ovaj problem bitan ili nebitan. Mi nastavljamo našu borbu, građani Srbije će i ovaj put pokazati svoju snagu. Siguran sam u to“, napisao je Jurić na svoj Fejsbuk profilu.

Mada smo sa nestrpljenjem čekali današnji dan i dugo očekivani sastanak na temu bolje i efikasnije potrage za nestalom…

Posted by Igor Jurić on Wednesday, May 12, 2021

Prethodno, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, objavio je juče da je pozvan na sastanak u MUP.

„Nakon više od godinu dana našeg upornog insistiranja da dođe do razgovora u MUP Srbije na temu uvođenja sistema AmberAlert, za sutra je sastanak napokon zakazan. Ovo jeste pomak i radujem se nastavku započetog“, napisao je Jurić uz heštahove „da ne bude kasno“ i „amber alert Srbija“.

Amber alert sistem, dobio je ime po devetogodišnjoj devojčici Amber Hagerman koja je oteta i ubijena u Arlingtonu u Teksasu 1996. godine.

Od tada, sistem postoji u Americi, a on omogućava da se čitava javnost jako brzo alarmira, odnosno da se potraga intenzivira. Fotografije nestalog deteta u kratkom roku se lepe na svim frekventnim mestima, kao što su tržni centri, železničke i autobuske stanice, aerodrom, a svi mediji u kratkom roku „vrte“ fotografiju nestalog deteta.

Takođe, objavljuju se i podaci o izgledu deteta u trenutku nestanka, kada je i gde poslednji put viđeno, brojevi telefona ukoliko dete primete.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare