Podeli
Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predragu Koluviji, koji se tereti da je sa saradnicima na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Pritvor je produžen i ostalim okrivljenima u ovom slučaju rešenjem suda od 31. avgusta, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Prošle sedmice okončano je pripremno ročište u ovom postupku, koje je po zakonu zatvoreno za javnost i na kojem je utvrđivano koji će se dokazi izvoditi tokom predstojećeg suđenja čiji je početak zakazan za 7, 8. i 9. okrobar.

Pored Koluvije optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Koluvija i ostali optuženi, osim jednog koji je u bekstvu, su u pritvoru od hapšenje u novembru 2019. godine, a početkom jula je uhapšeno još sedam osumnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga u toku.

Ukupno dva osumnjičena su još uvek u bekstvu.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su policija je po nalogu tužilaštva ušla na poljoprivredno dobro “Jovanjica” u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Komentari

Vaš komentar