Zoran Jeličić Foto: Printskrin Rts

Zoran Jeličić, član "valjevske grupe", optužen za ubistvo boksera Željka Đedovića i više krivičnih dela, udario je danas svog advokata po služebnoj dužnosti, Vojislava Jovovića, nakon čega mu je Drugi osnovni sud u Beogradu odredio pritvor.

Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak na zahtev tužilaštva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Jeličiću je inače u okrivu postupka za krivična dela „valjevske grupe“ određena mera zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom, odnosno kućni pritvor sa nanogicom.

Pročitajte još...

Navodno, on je bio revoltiran nedovoljnim angažovanjem i zalaganjem branioca za njegov predmet, sa kojim nije imao gotovo nikakvu komunikaciju. On je na advokata fizički nasrnuo nakon verbalnog sukoba oko odbrane, pred početak suđenja u sredu pre Specijalnim sudom.

Nakon incidenta, advokat Jovović je tražio od suda da ga razreši dužnosti u Jeličićevom predmetu i tu molbu mu je sud juče uslišio.

Podsetimo, suđenje “valjevskoj grupi” traje više od 11 godina, a od ukupnog broja zakazanih suđenja trećina je odložena na zahtev odbrane, a najčešći razlozi bili su zahtevi za izuzeća sudije, kao i tužioca. Ipak, sem brojnih odlaganja, ovaj postupak obeležili su i brojni skandali tokom pretresa.

Mokrenje u sudnici

Najpre je novembra prošle godine javnost u Srbiji ostala nema na potez jednog od optuženih, Zorana Jeličića, koji je tokom suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, presekao sebi vrat žiletom, a koji je nekako uspeo da prošvercuje u sudnicu i bez problema prođe detektor metala prilikom ulaska u sud.

Pomenutom incidentu prethodila je rasprava oko zahteva za izuzeća sudije u ovom postupku, a Jeličić je u jednom trenutku zatražio reč, prišao sudskoj govornici i rekao: “Kada ne mogu da dobijem pravdu, onda ću uraditi ovo”, a potom se isekao po vratu.

Optuženi Jeličić se februara ove godine ponovo našao u žiži javnosti, nakon što je tokom pretresa nekoliko puta zatražio od sudije da ode u toalet. Kako mu to nije bilo omogućeno, on je u jednom trenutku samo skinuo pantalone i izvršio malu nuždu u boksu, u kojem su smešteni optuženi u ovom postupku, i to naočigled brojnih prisutnih lica u sudnici.

Podsetimo, Zoranu Jeličiću i ostalim optuženim pripadnicima “valjevske grupe” na teret se stavlja zločinačko udruživanje i ubistvo Željka Đedovića 2009. godine. Đedović je likvidiran u noći između 2. i 3. aprila ispred šah kluba u centru Valjeva, a spekulisalo se da je motiv ovog ubistva bio navodni dug koji je žrtva imala prema Milanu Lazareviću,zvanom Laza Bombaš, koji je označen kao vođa “valjevske grupe”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram