Zoran Jeličić zgranuo sve u sudnici
Zoran Jeličić Foto: Printskrin Rts

Zoran Jeličić, jedan od optuženih pripadnika "valjevske kriminalne grupe", ponovo se našao u centru skandala, nakon što je danas tokom suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu skinuo pantalone i izvršio nuždu naočigled brojnih prisutnih u sudnici!

Jeličić, koji je novembra prošle godine pokušao da se ubije u sudnici ovog suda presekavši vrat sečivom, na današnjem pretresu je nekoliko puta zatražio od sudije da ode u toalet. Kako mu to nije bilo omogućeno, on je u jednom trenutku samo skinuo pantalone i izvršio malu nuždu u boksu u kojem su smešteni optuženi u ovom postupku.
Sudija je odmah posle ovog incidenta kaznila Jeličića, nakon čega je optuženi smešten u posebnu prostoriju iz koje je pratio suđenje.
Inače, ovom incidentu je prethodio još jedan događaj. Naime, Jelićić je u prvom delu suđenja zatražio da ode u toalet, jer „ne može više da izdrži“, nakon čega ga je sudija Svetlana Aleksić pustila. Ipak, kako se duže vreme nije vraćao iz toaleta, sudija je poslala sudsku stražu da proveri šta se dešava. Optuženi je tada rekao stražarima da „ima bolove u stomaku i da ne zna kada će da završi“, pa je napravljena pauza u suđenju.
Sem incidenta koji je obeležio suđenje, na današnjem glavnom pretresu iznošenje odbrane nastavio je optuženi Aleksandar Pavlović koji je u više navrata istakao da nema veze sa zločinačkim udruživanjem, koje mu se stavlja na teret, te da zbog ovog postupka ima brojne probleme.
– Ovaj postupak traje 11 i po godina. Za to vreme sam doživeo razne neprijatnosti, u svom životu imam velikih problema zbog ovog postupka. Prošle godine sam proglašen za bezbednosno interesantnu osobu, hapšen sam nekoliko puta na dan. Nikad nikakvo krivično delo nisam počinio. Ispitivali su me gde sam bio u vreme ubistva Željka Đedovića, objasnio sam im, pa su to proverali. Međutim, posle mi je određen pritvor kao da sam počinio to ubistvo sa okrivljenim Milanom Milijanovićem – rekao je Pavlović.
Kako je dodao, on nije pripadnik kriminalne grupe.
– Ja nisam član nikakve kriminalne grupe, koja je, kako kažu, osnovana 2006. godine. Zorana Jeličića nikada nisam video. Nikada u zivotu finansijsku korist nisam stekao sa ovim ljudima koji su optuženi. Nikada prema nikome nisam primenio silu i nema dokaza za to. Nikada nikome nisam ništa od imovine uništio. Evo, 12 godina idem kroz Valjevo i niko mi nije rekao da sam nekome uništio objekat ili njegovo dobro – dodao je Pavlović tokom izlaganja odbrane.
Podsetimo, Zoranu Jeličiću i ostalim optuženim pripadnicima „valjevske grupe“ na teret se stavlja zločinačko udruživanje i ubistvo Željka Đedovića 2009. godine. Đedović je likvidiran u noći između 2. i 3. aprila ispred šah kluba u centru Valjeva, a spekulisalo se da je motiv ovog ubistva bio navodni dug koji je žrtva imala prema Milanu Lazareviću,zvanom Laza Bombaš, koji je označen kao vođa „valjevske grupe“. Inače, ova grupa je pohapšena 2009., a njenim pripadnicima se na teret stavlja i nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih materija, iznude i nanošenje teških i lakih povreda.
Tražio izuzeće sudije
Jedan od optuženih u ovom postupku Milan Lazarević ponovo je zatražio izuzeće sudije Svetlane Aleksić, jer sumnja u njenu nepristrasnost.
– Odbacuje se zahtev, smatramo da ste to uradili kako bi odložili glavni pretres – rekla je sudija.