Javno tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je juče dopis redakciji KRIK-a kojim traži audio-snimak na kome se čuje žandarm Nenad Vučković Vučko kako razgovara sa svojim saradnicima, kriminalcima, i koji otkriva da je, između ostalog, žandarm naređivao kriminalcima, organizovao ih i savetovao kako da se ponašaju u odnosima sa drugim kriminalnim grupama.

„Potrebno je da nam dostavite celokupan audio-zapis razgovora na koji se pozivate u tekstu i koji po vašoj informaciji vodi Vučković Nenad pripadnik MUP-a RS sa za sada nepoznatim licima“, piše u dopisu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koji je potpisao tužilac Goran Marjanović, piše KRIK.

Reakcija ovog tužilaštva došla je dan nakon što smo mu poslali pitanja šta će učiniti povodom novih dokaza koje je KRIK objavio o tome da je žandarm Vučković blisko sarađivao sa kriminalcima i praktično bio šef huligansko-kriminalnoj grupi koju je najpre predvodio Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a zatim Veljko Belivuk.

Nenad Vučković Vučko Foto: Privatna arhiva

Među dokazima koje je KRIK objavio je audio-snimak na kome se čuje Vučković kako tvrdi da je njegova grupa imala „celu policiju u rukama“, ali i da je povlačio razne poteze, među kojima, i da je stupao u kontakt sa ozloglašenim kriminalcima Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam i Željkom Maksimovićem Makom, najpoznatijim ubicom klana „Amerika“ za kojim srpska policija traga već 20 godina zbog ubistva policijskog generala.

KRIK je audio-snimak objavio u okviru teksta i on je dostupan javnosti, o čemu će obavestiti i tužilaštvo.

Pročitajte još:

Ranije je Više tužilaštvo u Beogradu navelo je da ispitivanje Vučkovićevih kriminalnih veza nije u njihovoj nadležnosti.

Osim snimka, KRIK je došao i do niza dokumenata, među kojima je i beleška iz policije sastavljena prilikom saslušanja Vučkovića o ubistvu Stankovića. On je tada kolegama u policiji priznao da mu je ubijeni kriminalac bio najbolji prijatelj, ali i da je nakon likvidacije uništio njegove mobilne telefone koji su mogli da budu važan dokaz u istrazi ubistva i otkriju veze koje je Stanković imao u državi.

Uprkos žandarmovom priznanju, ni policija ni tužilaštvo nisu pokrenuli protiv njega nikakav postupak. I to nije bio prvi put – isto se desilo najmanje šest puta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare