Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Tužilac za organizovani kriminal je danas 14. jula 2022. godine nakon saslušanja osumnjičenih doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv tri lica i to: Nebojše Kovačevića, Ivana Bakrača i Petra Pavlovića zbog postojanja osnovane sumnje da su u periodu od 12. novembra 2021. do 12. jula 2022. godine kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nakon višemesečnog predistražnog postupka 12. jula ova tri lica su uhapšena u Beogradu i tom prilikom zaplenjeno je četiri kilograma heroina. Nebojša Kovačević je kao organizator ove organizovane kriminalne grupe, na teritoriji Republike Turske kupovao opojnu drogu heroin, a za potrebe njenog transporta na teritoriji Srbije bili su zaduženi Ivan Bakrač i Petar Pavlović .

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Pavlović je na teritoriji Beograda predao više kartonskih kutija oblepljenih selotejp trakom Bakraču koji je iste stavio u vozilo kojim je upravljao. Nakon odlaska sa mesta primopredaje, poslicijski službenici Uprave kriminalističke policije su u saradnji sa policijskim službenicima Interventne jedinice – PU za Grad Beograd, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zaustavili vozilo kojim je upravljao Bakrač.

Pregledom vozila, u jednoj od kutija, pronađena je kesa u kojoj se nalazilo osam paketa sa opojnom drogom heroin, težine oko četiri kilograma.

Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Prilikom pretresa stanova kod Pavlovića su pronađena dva pištolja sa izbrisanim serijskim brojevima. Nakon saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni  postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

BONUS VIDEO: Zaplena 30 kilograma marihuane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar