Siniša Jasnić Foto:Vesna Lalić

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Siniša Jasnić (57) osumnjičen da je u svojstvu direktora privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd sa 45-godišnjim muškarcem, za kojim se traga, zloupotrebama oštetio budžet Srbije za 68.554.200 dinara.

Jasnić je na saslušanju detaljno izneo svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke.

Pročitajte još:

Jasnić se sumnjiči da je kao direktor privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd, od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa 45-godišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetksih igara dodelio jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Inače, master plan je prethodno izradila jedna osoba kome je S.J. obećao nakadnu od 30.000 evra.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Jasnić i 45-godišnji muškarac koji je u bekstvu, pribavili korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara.

Podsećamo, Siniši Jasniću je u toku sudjenje u drugom postupku po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvojio za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja „Univerzitetski sportski savez Srbije“.

Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, „Univerzitetski sportski savez Srbije“ za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

Nastavak suđenja u ovom postupku zakazan je za 9. septembar.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – zaplena kokaina i heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare