Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Apelacioni sud u Ređo Kalabriji potvrdio je presudu kojom je Cetinjanin Vladan Radoman osuđen na 17 godina zatvora zbog učešća u švercu preko dve tone kokaina iz Južne Amerike, piše Dan.

Kako prenosi portal Lametino.it, italijanski sud je stavio tačku na proces koji je proizašao iz međunarodne policijske istrage pod nazivom „Gurman”. Istraga je dovela do preko 25 hapšenja i rasvetlila je međunarodnu trgovinu kokainom. Tokom operacije su otkrivene i oduzete dve tone kokaina, koji je bio sakriven u kontejnerima na brodu koji je iz Brazila išao ka Evropi.

Ne navodi se da li je Radoman dostupan italijanskim državnim organima ili je osuđen u odsustvu.

Po pisanju portala Lametino.it, Radoman je osuđen na 17 godina i devet meseci zatvora.

Kako se navodi, Hektor Raul Kruzado osuđen je na devet godina i osam meseci zatvora, Bruno Kuruli i Fabricio Mateo Nardelana na po 12 godina, a Miguel Baptista Fereira, Francisko Mankera Juardo i Pamela Rodrigez do Santosna po šest godina.

Beogradski „Blic“ preneo je pre tri godine da je Radoman jedan od vođa škaljarskog klana. U martu 2014. godine, nakon akcije „Gurman“, on je dospeo u fokus medija. Radoman je tada, kako se navodi u izveštajima italijanskih medija, predvodio ogranak kriminalne grupe koji je pokrivao švercerske operacije u Holandiji.

Tada je u okviru međunarodne policijske akcije uhapšena 21 osoba iz Španije, Portugalije, Velike Britanije i Čilea. Italijanska policija saopštila je tada da je po pitanju međunarodne saradnje to najveća istraga koja je ikada sprovedena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar