Foto: Starsportphoto

"Bio je besan. Obratio mi se rečima: “Nećeš ti nigde, kraj je kad ja kažem”. Bila sam uplašena, sve me je bolelo od udaraca... Usta nisam osećala...", rekla je U. J. iz Novog Sada koju je pre nekoliko dana oteo, a potom pretukao Slobodan Milutinović Snajper, osuđivani kriminalac sa više od 15 krivičnih prijava i vođa navijača Vojvodine.

Snajper se trenutno nalazi u pritvoru zbog otmice i maltretiranja U. J. njegove ljubavnice.

O torturi koju je preživela i šta ima da poruči žrtvama nasilja za „Blic“ je govorila mlada Novosađanka, koja je dobila status posebno osetljivog svedoka.

Pročitajte još:

„Slobodan i ja smo bili oko godinu dana u emotivnoj vezi. U jednom trenutku rešila sam da je prekinem i to mu saopštila pre četiri meseca. On ima svoju suprugu i decu, a ja sam jednostavno donela odluku da nastavim svoj život dalje. Međutim, od kada smo raskinula znao je svaki moj korak, gde izlazim, sa kim se viđam i veoma često dolazio na mesta gde sam ja. Ponovo mi se približio kada je moj otac završio u bolnici. Tada me je obaveštavao kako je i kako teče oporavak nakon moždanog udara. Poslao mi je buket cveća kada mi je otac izašao iz bolnice“, počela je ispovest devojka.

Kako kaže, bila je odlučna da stavi tačku i na komunikaciju sa njim, ali je upravo zato izašla u nedelju da se vidi sa njim kada ju je pozvao, kako bi mu to i rekla.

„Imala sam potrebu da mu kažem da svako od nas mora da nastavi svoj život. Nisam ni pomislila da će me oteti i tući. Ušla sam u kola i otišli smo u neki stan. Čim sam ušla on ga je zaključao i počeo da se smeje. Taj osmeh mi je već bio dobro poznat. Na moje pitanje zašto se smeje rekao mi je: “Videćeš, samo se opusti…” Počeli smo priču, a on mi je u jednom trenutku uzeo telefon i počeo da lista poruke i pozive. Nakon toga izvadio karticu i polomio je. Tada mi je rekao: “Dugo imaš ovaj broj, vreme je da ga promeniš…“, rekla je mlada Novosađanka.

Kako kaže, Snajper je potom nastavio da joj lista društvene mreže i komunikaciju koju je imala sa drugim ljudima.

„Imao je potrebu da me kontroliše. Želeo me samo za sebe i bio ljubomoran na svakoga ko bi mi se obratio. Iz ljubomore je poludeo jer sam ga nešto slagala. Nije mi ništa rekao već samo spustio telefon i počeo da me šamara. Učinilo mi se da gubim dah, da ću se onesvestiti i zato sam mu rekla: “Molim te nemoj me više šamarati”. On je stisnuo pesnicu i udario me u grudi…“, istakla je U. J.

Prema njenim rečima, pokušala je da mu pobegne iz stana. Međutim, on ju je uhvatio za ruku i odvukao u spavaću sobu.

„Bio je besan. Obratio mi se rečima: “Nećeš ti nigde, kraj je kad ja kažem”. Bila sam uplašena, sve me je bolelo od udaraca… Usta nisam osećala… „, prepričava U. J.

Njen do pre nekoliko meseci emotivni partner otišao je po vodu. Tada joj se ponovo obratio: “Uzmi trebaće ti, nije još gotovo…”

Foto:Nova.rs

„Nakon što sam popila vodu nastavio je da me udara i davi. Uhvatio me je u takozvanu polugu. Pustio me je tek kada je video da ću se onesvestiti. Niko nije mogao da čuje moje zapomaganje jer zgrada nije bila useljena. Kada smo ušli u stan on je i navukao zavese“, objašnjava U. J.

Kako U. J. kaže u jednom trenutku Milutinović je otišao u kupatilo. Govorio joj je o svom životu, a ona mu uzvraćala komunikaciju.

„U jednom trenutku ugledala sam telefon. Uzela ga i pustila sestri poruku sa lokacijom. Rekla sam je da me drži zatvorenu u nekom stanu. Od tada dok nije došla policija prošlo je možda 15-20 minuta, a meni je bila večnost. Samo mi se motalo po glavi, da li je sestra videla poruku, a šta ako je nisam ni i poslala, šta ako misli da se šalim… Međutim, ubrzo sam začula policijske sirene. Istrčala sam na terasu da bi me videli. On je prišao, zagrlio me i počeo da mi namešta kosu i šapuće “Reci im da smo se samo posvađali…”. Policija ga je odvela, a ja sam otrčala do majke i sestre“, rekla je U. J.

U. J. je dobila status zaštićenog svedoka u postupku protiv Milutinovića. U tom svojstvu u utorak je svedočila u tužilaštvu. Snajper je tražio da prisustvuje njenom izlaganju.

„Videla sam ga iz sobe u kojoj sam bila. On meni nije mogao. Skupila sam snage da o nasilju govorim i javno. Da pošaljem pruku ženama koje su bile žrtve da ne smeju da ćute. Svaki nasilnik je u osnovi egomanijak i slabić. Zahvalna sam porodici koja je stala uz mene“, kazala je U. J.

BONUS video: Saobraćajka u centru Zemuna

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare