Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ mn

Dragan Ognjanović iz Niša ispričao je kako je poginuo Dejan Ilić (48), kog je na trotoaru audijem usmrtio Beograđanin Nemanja Stamenković.

„Samo je nešto puklo iza naših leđa. Mahinalno sam pošao da se okrenem i video da auto leti na nas. Gledao sam smrti u oči. Bacio sam se u ogradu i pao dole. Samo me je Bog spasio, ali moj komšija Dejan koga sam voleo kao brata nije imao sreće. Video sam da ga nije bilo pored mene, a išli smo rame uz rame… Počeo sam da ga tražim, da vidim gde je, da mu pomognem… Ležao je 200 metara naniže nasred ulice. Ubio ga je kao pile…“

Ovim rečima, kroz suze, Dragan Ognjanović iz Niša ispričao je za Blic kako je poginuo Dejan Ilić (48), kog je na trotoaru usmrtio audi kojim je upravljao Beograđanin Nemanja Stamenković (19). Vozač audija je, najverovatnije usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa kolovoza, pokosio prvo dvanaestogodišnjeg Andreja Prekljušaja, koji se vraćao iz tržnog centra, a potom Dejana Ilića. Dečak je nastradao na licu mesta, dok je Ilić stravičnim povredama podlegao sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Pročitajte još:

Ognjanović kaže da je kao i svake večeri šetao Bulevarom Medijana sa Dejanom, kada se desila tragedija koju niko nije mogao da nasluti.

„Otišli smo do Stop šopa, prošao je neki sivi alfa romeo nenormalnom brzinom. Rekao sam mu: „Brate moj gledaj šta rade.“ Kaže mi Dejan: „Da, divljaju, poludeše sa kolima“. Nastavili smo da pričamo o ribolovu, jer volimo da pecamo. Rekao sam mu: „Sledeće godine ti, ja i naš treći komšija Neško idemo na Dunav na nedelju dana da pecamo, da malo damo duši oduška“. Dejan je rekao „Važi, idemo“. Nismo stigli da završimo rečenicu, samo sam odjednom čuo da je nešto puklo iza naših leđa. Mahinalno sam se okrenuo i video da auto leti na nas, ali ne pravolinijski, nego bočno prema nama“, priča kroz suze Ognjanović.

Kako dodaje, scena je bila kao na filmu.

„Kao u filmovima kada imaju scenu da auto leti, e ja sam sinoć to gledao… Gledao sam smrti u oči. Bacio sam se u ogradu i pao dole. On jadan nije stigao. Kada sam ustao počeo sam da ga tražim… Bio je 200 metara naniže nasred ulice. Trčao sam do njega da vidim da li je živ. Molio sam Boga iz sveg glasa, vikao sam, vrištao sam: „Deki brate moj, drži se, ti si jak, brate moj…“ Još je davao znake života, ali mnogo je jak udarac bio… Ležao je bez patika na ulici i glava mu je bila u vodi, pa sam mu stavio nešto da mu bude jastuk pod glavu. Onda su došli policajci, Hitna pomoć…“, priča direktni očevidac nesreće kroz suze.

Audi se nakon što je pokosio Andreja i Dejana, zakucao u neki znak koji je bio između kolvoza i trotoara i tu se zaustavio.

„To se desilo takvom brzinom da ne mogu da vam opišem. Kada sam pao i udario u ogradu osetio sam, od brzine kojom je prošao auto, kao da vetar duva. Vazdušni pritisak, ili kako da to nazovem, osetio sam na sebi. Prostrujalo je pored mene. Mislio sam da sam mrtav, pa kada sam ustao gledao sam gde se nalazim, jel sam ceo… Mislio sam da je to moj kraj… Samo me je Bog spasao, ali moj brat Dejan nije imao sreće“, priča potreseni čovek.

Kada se okrenuo, kaže, video je da Dejana nema u blizini a samo sekund ranije bili su rame uz rame.

„Šetali smo, pričali, delio nas je santimetar… Kako oči sklopim meni su te slike pred očima i pratiće me dok sam živ. Izgubio sam nekog najrođenijeg, svakog dana smo bili zajedno“, priča Dragan plačući.

Dragan kaže da je sa komšijom Dejanom bio jako blizak i da su se poštovali i voleli kao da su najbliži rod.

„Nas tri porodice smo se družili, kada se vidimo, mi se ne pozdravljamo nego se izljubimo, toliko smo se poštovali. Dejan je bio jedna dobra duša, neikvarena, poštena, čovek vredan, plemenit i pošten koji je svima pomagao. Uvek je bio za druženje, za pomoć, za veselje. Preksinoć smo pričali o zvučniku koji smo dali kod majstora na popravku da ga uzmemno zbog muzike, da napravimo nešto, ponovo da se veselimo, da uživamo. I sad kraj, nema dalje, tačka. Tuga, tuga, katastrofa. Tri deteta je ostavio, najmlađe ima samo šest godina“, dodaje on.

Za dva dana dva puta izbegao smrt

Dragan Ognjanović kaže da je za dva dana za dlaku dva puta izbegao smrt zbog nesavesnih vozača.

„Prekjuče sam izbekao smrt za 10 centimetara jer je naleteo mercedes na mene dok sam vozio skuter. Izleteo je ispred krivine nenormalnom brzinom i na 10 centimetara smotao ispred mene. I kada je stao, a on je bar stao, ja sam prišao i rekao: „Brate pa zašto toliko jurite ovde“, a on mi kaže – Nisam išao ni 60 kilometara na čas. Pa zar je malo 60 kilometara na čas u lakat krivini? To je bilo prekjuče, za 10 centrimetara sam izbegao smrt. Juče sam izbegao smrt za dva milimetra“, kaže Dragan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar