Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Aleksandar Halabrin, mladić koji je nestao 20. marta u Beogradu najverovatnije je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a telo je potom sakriveno u plitko iskopanu raku kod Sopota. Prizor je, kako kaže čobanin Mirko Maksimović koji ga je pronašao, bio jeziv. Mladić je bio raskomadan, nag, a telo je bilo u fazi raspadanja. Njegova majka kaže da je on "bio dobar dečko, ali da je upao u loše društvo".

„Sin mi je ubijen i zakopan u šipražju u okolini Sopota. Njegovo telo je pronađeno s rupom od metka na glavi, a ubica i dalje slobodno šeta“, priča očajna Mara Halabrin iz Alibunara za Blic.rs, čiji je sin Aleksandar Halabrin (26) 16. maja pronađen mrtav, dva meseca nakon što je nestao u Beogradu.

Telo njenog sina pronašao je meštanin sopotskog naselja koji je sa svojim psima čuvao koze. Psi su nanjušili telo u poodmakloj fazi raspadanja, a šokirani muškarac je odmah pozvao policiju.

Neutešna majka kaže da je Aleksandar nestao 20. marta u beogradskom naselju Banjica.

„Tog dana je trebalo da se nađe s nekim na Banjici ali mi nije rekao o kome se radi. Nakon toga mu se gubi svaki trag. Nije se više javljao na telefon, a ja sam posle nekoliko dana prijavila njegov nestanak policiji“, priča Mara.

Ona dodaje da je Aleksandar pre izvesnog vremena zapao u loše društvo, za koje sada sumnja da mu je došlo glave.

„On je bio dobro i pametno dete. Ne znam ko ga je ubio i zašto. Volela bih da se ovaj zločin što pre rasvetli i da zločinci budu uhapšeni“, kaže ona. Aleksandrovo telo poslato je na obdukciju kako bi bilo utvrđeno šta se tačno dogodilo, kao i da li je pre ubistva mučen.

Ispituju se svi njegovi kontakti i dosadašnjom istragom je utvrđeno da se viđao s nekim osobama iz kriminalnog miljea, koji se sumnjiče za trgovinu narkoticima.

Halabrin je samo nekoliko dana pre nestanka stigao u Srbiju iz inostranstva, a kako je u to vreme na snazi bilo vanredno stanje, njemu je bila određena obavezna samoizolacija od 14 dana, ali je on nije ispoštovao.

Ubijeni mladić sahranjen je juče u selu Janošik kod Alibunara, u pristustvu najbliže porodice, komšija, rođaka i prijatelja.

Komentari

Svi komentari (0)