Foto:Zoran Lončarević; Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumac Branislav Lečić saslušan je u petak u policiji, gde je negirao navode o silovanju za koje ga je optužila koleginica Danijela Štajnfeld, a kako saznajemo, iskazi koje su glumci dali, ipak, nisu dovoljni tužiocu za pokretanje istrage. Naime, prema saznanjima Nova.rs, tužilaštvo u slučaju Štajnfeld i dalje vodi predistražne radnje, odnosno vrši dalje provere i prikuplja neophodne dokaze.

„Nastavlja se predistražni postupak, odnosno dalje provere i prikupljanje dokaza. Zbog zaštite interesa učesnika u postupku, ne možemo da damo detaljnije informacije“, navode iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za naš portal.

Pročitajte još:

Po svemu sudeći, tužilaštvo još uvek nije proverilo sve navode glumice Štajnfeld, koje je iznela u svojoj izjavi. Protiv Lečića još uvek nije pokrenuta istraga, te shodno tome, on još uvek nije saslušan kao osumnjičeni u ovom postupku.

Lečić je u petak, nedelju dana nakon što ga je Štajnfeld optužila za silovanje, izjavu dao u svojstvu građanina. Tužilaštvo, i pored navoda glumice, još uvek vodi predistragu, odnosno prikuplja sve neophodne informacije.

Ono što je dosad poznato jeste da je glumac Lečić u petak u policiji proveo više od sedam sati, kao i da je negirao navode koje je ranije iznela glumica. Između ostalog, glumac je u više navrata najavljivao da će se podvrgnuti poligrafskom ispitivanju, dok je, nakon davanja iskaza u stanici, istakao da je isti prošao.

Ipak, tužilaštvo se o ovome nije oglasilo. Zasad nije poznato koje radnje tužilaštvo sprovodi i preduzima, kao i zbog kojih razloga još uvek istraga nije otvorena, a Lečić označen osumnjičenim.

Podsetimo, o slučaju glumice Danijele Štajnfeld javnost govori od prošle godine, kada je svetlost dana ugledao njen dokumentarni film „Zaceli me“, u kojem je otkrila da ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije.

Foto: N1

 

Danijela je u dokumentarcu ispričala da je bila silovana kada je imala svega dvadeset jednu godinu, zbog čega se, kako je rekla, i preselila u Ameriku.

Mesecima se spekulisalo o kome se radi, da bi glumica, prošle nedelje u tužilaštvu, istakla da se reč o njenom kolegi Branislavu Lečiću Leki.

Šta sve dosad znamo o slučaju Štajnfeld

Inače, kako je portal Nova.rs već pisao, glumica Danijela Štajnfeld istakla je da se silovanje dogodilo maja 2012. godine u vikendici na periferiji Beograda.

Pročitajte još:

“Štajnfeld kaže da je Lečić prvo insistirao da šetaju po obližnjem parku. Posle je pretpostavila da će je odvesti kući, ali on je odvezao u pogrešnom smeru, uplašio je i rekao joj da je vodi da vidi prelep pogled na Beograd. Kada su stigli u kuću na brdu na periferiji grada, rekla je da ju je Lečić svukao i seksualno napastovao, uprkos činjenici da je plakala i više puta je rekla ‘ne’”, piše u tekstu američkog lista „Njujork tajms“ koji dalje prenosi Danijeline reči:

“U tom trenutku sam bila tako izmučena. Tražio je od mene da mu radim neke stvari. Želela sam da učinim bilo šta samo da se to mučenje zaustavi. Nisam mogla da pomeram ruke, usta, nisam mogla da prestanem da plačem”, izjavila je Štajnfeld za taj list.

Glumica je tvrdila i da se Lečić nije tu zaustavio, već ju je uznemiravao na probama.

Podsetimo, “Njujork tajms” je naveo i da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak od 77 minuta razgovora između Lečića i nje, koji je inače trajao oko 90 minuta.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Insajder je prošle nedelje objavio deo audio snimka u trajanju od skoro dva minuta, koji je Danijela Štajnfeld dostavila tužilaštvu, a na snimku se jasno čuje Lečićev glas koji ne negira događaj već čak kaže da je trebalo da joj bude čast što mu se dopala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare