stefan-jankovic-

Iz Prvog osnovnog tužilaštva saošteno je da nema osnove za podnošenje krivične prijave protiv poznatog srpskog jutjubera Stefana Jankovića Janka.

Iz Prvnog osnovnog tužilaštva oglasili su se saopštenjem povodom vesti da je protiv poznatog srpskog jutjubera Stefana Jankovića Janka podneta krivična prijava zbog kršenja Zakona o dobrobiti životinja, piše Blic.

Pročitajte još:

„Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu „, navodi se u saopštenju.

Foto: Instagram/stefan_jankovich

Podsetimo, nakon što se vest pojavila u medijima, kao i video na Tiktoku na kojem se vidi kako se jutjuber igra s lavom, Janković i njegova devojka su sve navode demantovali, uz objašnjenje o čemu se radi.

Na Jankovom Instagram nalogu može se videti fotografija sa malim lavom, nastala juna prošle godine. Na svom profilu ima i fotografije sa majmunom, albino pitonom…

Podsetimo, pre desetak dana snimljen je berberski makaki kako luta krovovima Beograda, a još je u javnosti svež slučaj pantera koji luta apatinskom šumom.

BONUS VIDEO:Crno tržište egzotičnih životinja u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar