Saša Drecun, Foto: N1

Vrhovno javno tužilaštvo donelo je odluku da zameniku tužioca za organizovani kriminal Saši Drecunu produži mandat za još tri godine, saznaje Nova.rs.

Saša Drecuna, zamenik tužioca za organizovani kriminal, koji postupa u predmetu „Jovanjica“, po odluci Vrhovnog javnog tužilaštva ostaje na ovoj funkciji naredne tri godine, potvrđeno je za naš portal.

Ko je Saša Drecun?

Inspektor Dušan Mitić, govoreći kao svedok u postupku Jovanjica, optužio je tužioca Sašu Drecuna za pritisak i opstrukciju istrage. Njegovu karijeru pratile su i druge kontroverze – od optužbi da je pokrenuo kampanju protiv bivšeg ombudsmana, do činjenice da mu je veliki i politički osetljiv slučaj „Jovanjica“ dodeljen nakon što je unapređen upućivanjem u Tužilaštvo za organizovani kriminal posle uspešno okončanog postupka protiv žandarma koji su ušli u sukob sa bratom predsednika Srbije.

BIRN je nedavno otkrio i da je tužilac Drecun postao vlasnik dva stana u Beogradu na vodi – njegova supruga Jelena Drecun kaže da su sredstva za kupovinu obezbeđena prodajom osam nepokretnosti koje su bile u porodičnom vlasništvu i podizanjem dva stambena kredita.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare