Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Detaljnim inspekcijskim pregledom temeljne jame i projektne dokumentacije utvrđeno je da su neosnovani navodi izneti na društvenim mrežama u vezi sa objektom u Južnom bulevaru 94 i da ne postoji neposredna opasnost od izgradnje tog objekta, utvrdio je građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove u vanrednom nadzoru.

Inspekcija je utvrdila i da se izgradnja objekta vrši na osnovu građevinske dozvole i potvrde o prijavi radova, navodi se je u saopštenju iz tog sekretarijata.

Podsećaju da je vanredni inspekcijski pregled izvedenih radova iniciran napisima u pojedinim medijima, koji su preneli informaciju sa društvenih mreža o „rušenju zgrade, pucanju i urušavanju šipova“.

Utvrđeno je da su ti navodi neosnovani, a uočene manje nepravilnosti u izvođenja radova investitor je odmah otklonio, navodi se u saoštenju.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Izdat je nalog investitoru i izvođaču radova da izvedu neophodne radove kojima se će obezbediti sigurnost susednih objekata, okoline i objekta koji se gradi“, kažu u Sekretarijatu i pozivaju medije da kod nadležnih institucija provere tačnost informacija koje se objave na društvenim mrežama.

Bonus video: Investitor na gradilištu u Južnom bulevaru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar