Matej Periš Foto: MUP Hrvatske

Nestanak Mateja Periša (27) podigao je srpsku i hrvatsku javnost na noge, a već pet dana nema ni traga, ni glasa od Splićanina koji se poslednji put viđen prošle nedelje. Kako hrvatski mediji izveštavaju, Matej je sportista, a ranije je radio i kao skiper.

Pojavilo se više snimaka sa nadzornih kamera na kojima se vidi Matej ili neko sličan njemu u okolini beogradske Beton hale u noći između 30. i 31. decembra, ali policija njegov identitet na tim snimkama nije službeno potvrditi. Čak ni njegov otac Nenad nije siguran je li upravo njegov sin snimljen kako pliva u hladnoj Savi.

Kako je njegov otac Nenad Periš potvrdio, Matej je bio dobar plivač pošto je dugo trenirao vaterpolo, a bio je i nepušač.

Pročitajte još:

Po završetku Ekonomskog fakulteta radio je preko leta kao skiper. O Matejevoj kondiciji, ali i ljubavi prema sportu svedoče snimci s njegovog Instagram profila, gde se, između ostalog, može videti da je posećivao sportske terene, poput „Johan Cruyff Arene“ u Amsterdamu na kojem igra fudbalski klub „Ajaks“, piše Večernji list.

Takođe, bio je sklon svim vodenim sportovima pa je tako na svom Instagramu pre otprilike tri godine objavlo svoj skok s velike litice u more, a snimao je i brzu vožnju brodom.

Podsetimo, potraga za Matejom ušla je u peti dan. Zasad nema informacija o tome šta se desilo sa mladićem.

BONUS video: Potraga za Matejom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar