Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja demantovao je večeras da je rekao da je Matej na snimku na kom nepoznata osoba pliva u Savi, ali je ponovio da se njegov sin nalazi na snimku na kome se vidi mladić koji trči i zaustavlja taksi.

Slobodna Dalmacija objavila je danas da je Nenad Periš, otac nestalog mladića izjavio da je Matej i na snimku na kom se vidi kako pliva. Međutim, Nenad se ponovo oglasio, ovoga puta za Index.hr i demantovao delove teksta koji je objavila Slobodna Dalmacija.

Periš je potvrdio da je mladić koji trči ulicama zaista njegov sin, ali kaže da nikad nije kazao da je on na snimku na kom nepoznata osoba pliva u Savi.

„Ne znam što je Slobodna objavila, ali nije na svim snimcima koji su se pojavili Matej. Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi. Ja za snimak na kom neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je u njemu Matej. Uopšte ne verujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesovao jer me je zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, ceo život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odelu, kamoli bez“, rekao je Periš za Index.

Foto: MUP Hrvatske

„Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim to više komentarisati. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimki, samo otežava potraga. Ti policajci moraju se probiti kroz šumu snimaka, sve to pregledati, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim iskazati veliku zahvalnost MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao“, rekao je Periš.

„Imam nebrojeno poziva medija, ali ja u ovoj priči nisam bitan. Bitno je da istraga ide u svom smeru i da se Matej pronađe“, dodao je.

****

BONUS VIDEO: Nastavljena potraga za nestalim mladićem iz Splita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar