Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, pozvana je u petak na saslušanje u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako saznajemo, iako je Hrkalovićeva saslušana u svojstvu građanina, službena beleška koja je sačinjena o tom događaju označena je sa "strogo poverljivo".

Advokat Hrkalovićeve Nenad Tasić potvrdio je za Nova.rs da je njegova branjenica u petak saslušana.

Pročitajte još:

„Tačno je da je Dijana Hrkalović u petak pozvana od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije Unutrašnje kontrole, na razgovor, i ona se istog dana odazvala pozivu. Sačinjena je službena beleška o razgovoru, koja je označena sa „strogo poverljivo“, te shodno tome, ne smem iznositi nikakve detalje. Pravo pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova jeste kako je moguće da cure informacija, koje bi trebalo da budu strogo poverljive, s obzirom da su ih tako označili“, kaže Tasić i dodaje da on poštuje zakon, te da ne može da govori o detaljima saslušanja njegove branjenice.

Podsetimo, ovo je drugi put da se Hrkalovićeva poziva na saslušanje. Kako su pojedini mediji izvestili, navodno je reč o slučaju prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića. Interesantno je i da je bivša sekretarka MUP pozvana na saslušanje u identično vreme kada i dvojica inspektora koji su hapsili Predraga Koluviju, vlasnika najveće plantaže marihaune u Evropi, a koji su već ispitivani na poligrafu.

Reč je o inspektorima Slobodanu Milenković i Dušanu Mitiću.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, Hrkalovićeva je prvi put ispitana marta ove godine u prostorijama SBPOK-a, bez da je tužilaštvo uopšte to zatražilo. Hrkalovićeva je tada saslušana, takođe, u svojstvu građanina, a kako je njen advokat Nenad Tasić potvrdio tada za Nova.rs, ona nije ispitana po nalogu tužilaštva.

Istakao je i da tužilaštvo protiv Dijane ne vodi nikakvu istragu, niti je protiv nje tada podneta krivična prijava.

Pročitajte još:

Ispitana samo o ugroženosti predsednika

Prvo saslušanje Hrkalovićeve dogodilo se 1. marta ove godine kada je ona, i pored brojnih navoda o povezanosti sa grupom Veljka Belivuka, saslušana o ugroženosti Aleksandra Vučića.

Negirala je bilo kakvu vezu sa tim, i upitana je, a kako je NIN svojevremeno pisao, da li je učestvovala u planiranju otmice ili ubistva Aleksandra Vučića ili bilo koga iz njegove familije.

„Bože sačuvaj, ne! Ja jako cenim i poštujem predsednika i njegovu porodicu“, bio je odgovor bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović na pitanje pripadnika SBPOK da li je učestvovala u planiranju otmice ili ubistva Aleksandra Vučića ili bilo koga iz njegove familije, pisao je ranije nedeljnik NIN.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Inače, Dijana Hrkalović važila je za desnu ruku bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, sve dok 2019. godine nije napustila službu.

Motivi njenog „izlaska“ iz policije do danas nisu poznati.

BONUS video: Borović: A šta je sa predmetima Hrkalović, Kokeza i prisluškivanje?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare