Ministar obrane Nebojša Stefanović odlučio je da progovori nakon niza optužbi koje je na njegov račun iznela bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, rekavši da je reč o lažima koje pojedinci, na čelu sa advokatom i funkcionerom Srpske napredne stranke (SNS) Vladimirom Đukanovićem Đukom plasiraju već neko vreme protiv njega. Stefanović je, između ostalog, otkrio i pravi razlog odlaska Hrkalović iz srpske policije, maja 2019. godine.

„Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović“, naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

Pročitajte još:

Ministar je u video obraćanju, koje je medijima poslalo Ministarstvo odbrane, rekao i da on nije imao uvid u te poruke.

„Te poruke u izvornom obliku nisam video. Tražim od suda da objavi svaku od tih poruka, šta je tamo rečeno i da vidimo ko je imao interes da sebe zaštiti baš zato što daje instrukcije i direktno se povezuje sa klanom Veljka Belivuka“, naveo je ministar.

„Jedini interes da to ne izađe u javnost imala je ona i grupa ljudi oko nje, koji su imali komunikaciju sa Veljkom Belivukom“, istakao je Stefanović, a potom je zatražio od državnih organa da daju odgovore i na to da li je njegova saradnica komunicirala sa Darkom Elezom, da li postoji Sky komunikacija između nje i Eleza.

Inače, dosad nije bio poznat javnosti razlog zbog kojeg je Dijana Hrkalović 2019. godine napustila visoku poziciju u srpskoj policiji. Tada je kratko saopšteno da se ona iz MUP povukla zbog drugih obaveza koje će preuzeti.

Sa druge strane, Stefanović u svom obraćanju nije istakao o kom se vođi kavačkog klana radi.

Dijana Hrkalović Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Podsetimo, Dijana Hrkalović tokom vikenda je u intervjuu za portal „Objektiv“ istakla da je Nebojša Stefanović štitio grupu Veljka Belivuka, te da se ona nalazi na optuženičkoj klupi nalazi zbog naređenja koja je dobijala od ministra.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović stiže u sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar