Foto:TANJUG / UPRAVA CARINA

Na graničnom prelazu Horgoš carinici su u saradnji sa policijom danas sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 50.000 evra koje jedan putnik nije prijavio.

Slučaj je otkriven sat i po posle ponoći, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus beogradskih tablica koji sabraća na redovnoj liniji Beč – Pančevo, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na pitanje službenika, upućeno putnicima i vozačima, da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, niko nije odgovorio ništa, ali je u tom trenutku primećeno da jedan od putnika u sedište ispred sebe gura smotuljak, pokušavajući da ga sakrije u mrežicu za odlaganje smeća.

Zbog toga je usledila detaljna kontrola tokom koje je u sedištu ispred njega, a u visini putnikovih kolena, pronađena crna zimska kapa puna neprijavljenih deviza, piše u saopštenju.

U njoj je nađeno 100 novčanica u apoenima od po 500 evra, dok je detaljnim pretresom putnika, u džepovima farmerki koje je nosio, otkriveno još 7.100 evra.

Ovom 28-godišnjem državljaninu Avganistana vraćena je suma od 10.000 evra koja ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak od 47.100 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar