Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Odluka da se bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović pretrese stan doneta je pre nego što je Dejan Milenković Bagzi dao svoj iskaz, otkriva za portal "Nova.rs" njen advokat Sead Spahović. Upravo taj Milenkovićev iskaz je kasnije iskorišćen kao krunski dokaz u postupku koji se sada vodi protiv nje.

Nekadašnja sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru nakon što je krivično vanpretresno veće Posebnog odeljejna Višeg suda u Beogradu odbilo žalbu na rešenje o pritvoru koju su podneli njeni advokati. U međuvremenu, režimski tabloidi, pozivajući se na neimenovane izvore, ne propuštaju priliku da još jednom Hrkalovićevu provuku kroz blato, ali ovog puta objavljujući njene privatne fotografije i netačne informacije koje, sve i da su tačne, nisu relevantne u ovom trenutku, potpuno ignorišući glavna pitanja poput onog – ko je Hrkalovićevoj omogući da dođe na visoke funkcije u Ministarstvu, ko je promenio zakon na osnovu kog joj je to omogućeno, pod čijom zaštitom i po čijim nalozima je delovala…

Zbog poplave različitih i kontradiktornih informacija, jedan od njenih advokata, Sead Spahović, pojašnjava za naš portal da je gotovo sve što piše u novinama – netačno.

Sead Spahović Foto: N1

„Važno je razjasniti da sve ono zbog čega je Hrkalovićeva do sada pozivana i saslušavana, nije predmet ovog postupka, a to se odnosi na prisluškivanje, Jovanjicu, atentat… Ništa od toga nije predmet ovog postupka i sva ta pompa, da ne upotrebim neki grublji izraz je u stvari veštačka frka„, objašvanja za naš portal advokat Sead Spahović.

Advokat objašnjava da je ovde po sredi poitički motivisano hapšenje kako bi se sva krivica svalila na nju.

„Ona je u MUP bila partijski funkcioner, predstavnik partije koja je na vlasti i sada će se sva krivica svaliti na nju. To je, što bi se reklo u narodu, status proklete Jerine. A, sa druge strane, nije kriv ni taj koji je doveo, ni taj koji joj je dao tolika ovlašćenja, niti taj što joj je komandovao. Pazite, oni su promenili Zakon o unutrašnjim poslovima da bi nju mogli da stave za državnog sekretara. Pa, nije ona sama promenila Zakon, mada kad bi mogli, rekli bi i da je to učinila. Moj utisak je da ona jedan čist izvršilac partijskih naređenja i da nije nikakav strateg“, zaključuje Spahović.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Da su pozadina i motivi hapšenja nekadašnje sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova praćeni sumnjivim i neobičnim okolnostima potvrđuje i hronološki red kojim su se stvari odvijale jer je, kako advokat objašnjava, politička odluka doneta, a onda su prikupljeni dokazi.

„Politička odluka da se ona hapsi i stavlja u pritvor doneta je pre nego što se pojavio krunski dokaz na koji se vlast poziva, to jest iskaz Dejana Bagzija Milenkovića. Dakle, on je svoj iskaz dao u petak posle 12.00 sati, a odluka da se njoj pretrese stan doneta je u četvrtak, dan ranije. Formalno, sud je kasnije odlučio o njenom pritvoru, da ne bi uticala na svedoke, iako je reč o policajcima, službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova“, kaže za naš portal Spahović.

Podsećanja radi, Hrkalovićeva je uhapšena u petak, 15. oktobra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Bonus video: Veze kavačkog klana i Veljka Belivuka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram