Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Povodom prijave dve službenice Gradske uprave u Kragujevcu, da ih je visoki funkcioner u lokalnoj vlasti seksualno uznemiravao, zvanično se oglasila Gradska uprava, saopštenjem u kome se navodi, da kao poslodavci, neće tolerisati "nasrtaj na čast i ugled, zastrašivanje, diskriminaciju i svaki drugi oblik ponašanja koji vređa dostojanstvo i integritet zaposlenih". U saopštenju se dodaje i da će svako odstupanje od očekivanih normi i profesionalnih standarda biti sankcionisano.

Gradska uprava je saopštila, da u cilju blagovrmenog i potpunog informisanja, obaveštava javnost da su gradskom pravobraniocu stigle dve prijave zaposlenih službenica , sa elementima krivičnog dela polnog uznemiravanja, koje su prosleđene na dalje procesuiranje.

„S obzirom na to, da je reč o vrlo ozbiljnim optužbama, prijave se smatraju poverljim dokumentom zbog nepohodne detaljne i pravične provere. O ishodu postupka, javnost će blagovremeno biti obaveštena“, navedeno je u saopštenju koje potpisuje Sanja Tucaković, gradska većnica za lokalnu samoupravu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ona je dodala da je „međusobno poštovanje i održavanje profesionalne atmosfere u kojoj zaposleni i funkcioneri mogu da iskažu svoj maksimum“ sjedan od prioriteta u lokalnoj samoupravi, te da će svako odstupanje biti sankcionisano, bez obzira da li se radi o službeniku ili funkcioneru.

Gradonačelnik pozvao sve „uvređene“ da podnesu prijave

Ggradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, pozivao je sve zaposlene, koji su uvređeni neprikladnim ponašanjem na radnom mestu od strane drugih kolega ili nadređenih, izabranih ili postavljenih lica, da podnesu prijavu svom poslodavcu, koja će biti procesuirana nadležnim organima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar