Protest u Šapcu Foto: Privatna arhiva

Proteklih nedelja dogodila se serija brutalnih napada na ulicama ovog grada, a počinioci su isti oni batinaši koji su tukli protestante 27. novembra prošle godine na Novom mostu.

Malenko Komanović, otac maloletne devojke koju je napao Čedomir Srnić, koji je javnosti postao poznat posle napada čekićem na demonstrante na Novom mostu u Šapcu, zahvalio je okupljenima, piše N1.

On je rekao da zakon treba da uzme stvar u svoje ruke, a ne da “budemo prepušteni sami sebi”.

Pročitajte još:

Snežana Anđelić, majka maloletnika koji je na poternicama koje su se pojavile u Šapcu označen kao “kriminalac”, rekla je da je njen sin morao da napusti državu od straha za ličnu bezbednost i slobodu kretanja.

“Na njega nije niko fizički nasrnuo, ali se našao na hiljade poternica koje su osvanule u ovom gradu”, rekla je ona.

Ona je rekla da su njena saznanja da se u tom slučaju ne radi ništa i da porodica nije dobila nikakav poziv od tužioca ili sudije.

“Ovo je zanemarivanje svog posla, oni ne rade ono za šta su plaćeni. Oni ćute i žmure”, rekla je Anđelić.

Radnik TENT-a Dragoslav Ljubičić iz Obrenovca rekao je Šapčanima da je došao na skup da deli njihov bes.

“Mi smo u ovoj situaciji zato što neki ljudi koji se nalaze u ovoj zgradi ne čuvaju našu bezbednost”, rekao je on okupljenima ispred zgrade policije.

Aktivista i član Predsedništva pokreta „Buđenje“ Dušan Tufegdžić, koga je udario automobil na protestu u Šapcu, rekao je da su šabačka gradska vlast i predsednik Vučić rekli da se ništa nije desilo tokom protesta na mostu.

“Oni su rekli – radite šta hoćete, tucite ljude po ulici, gazie ljude na mostu, raspisujte poternice – kao što su radili. Tucite maloletnu žensku decu. To je posledica onoga što su Aleksandar Vučić i šabačka gradska vlast uradili”, rekao je on.

Kazao je da okupljeni zahtevaju smenu ministra policije Aleksandra Vulina, kao i da se otkrije ime onoga ko je naredio da se policija povuče sa mosta tokom ekološkog protesta u Šapcu krajem prošle godine.

BONUS VIDEO: Šapčani protestuju protiv nasilja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar