Podeli
Momir Stojanović, Foto: Ivan Dinić/Nova S

General u penziji i bivši direktor VBA Momir Stojanović, tokom jučerašnjeg gostovanja u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S, izneo je šokantna saznanja povodom saobraćajne nesreće u Nišu, u kojoj su 2. januara tragično nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48), a kada je na njih skupocenim audijem naleteo 19-godišnji Nemanja Stamenković. Kako je istakao bivši general, otac mladića, koji se sumnjiči za ovaj udes, jedan je od načelnika smene u operativnog centru MUP Srbije.

Gosti “Utiska nedelje” bili su Stojanović, advokat Vladimir Beljanski i političar Miroslav Aleksić, a jedna od ključnih tema bila je saobraćajna nesreća u Nišu, odnosno tragična smrt dve osobe, a koja je šokirala srpsku javnost. Na 12-godišnjeg Andreja i Ilića, oca troje dece, naleteo je Stamenković, a za koga su građani Niša tvrdili da se danima uoči nesreće bahatio luksuznim automobilom po niškim ulicama.

Pročitajte još...

Ovaj slučaj je budno ispraćen u javnosti od samog početka, kako zbog smrti dva nevina života, tako i zbog činjenice da su čudne okolnosti pratile ceo događaj. Između ostalog, samo dan nakon tragedije, ministar policije Aleksandar Vulin posetio je Policijsku upravu u Nišu, ali ta informacija prvobitno nije saopštena u medijima, što je suprotno praksi.

U javnosti je tada počelo i da se spekuliše o tome ko su roditelji dečaka, a tokom jučerašnje emisije “Utisak nedelje” gost Stojanović je rekao da je otac 19-godišnjaka jedan od načelnika u MUP.

“To je neverovatna stvar, da sin jednog od načelnika smene u operativnog centru MUP, u 29. Novembru, kome je otac kupio besan auto, a koji je otišao nekog da obiđe, pošto mu je otac verovatno rodom iz Niša, zgazi čoveka i dete od 12 godina. I to dete od 12 godina pripada jednom Albancu koji drži pekaru, časnom čoveku, koji je svim iskušenjima odolevao u Nišu, svim izazovima. Nastradalo je dete i čovek koji troje dece ima. Skandalozno je da odmah sutradan ministar unutrašnjih poslova i direktor policije dolaze u PU Niš i da potom kažu da je to bilo planski, odnosno unapred planirano”, rekao je Stojanović.

Voditeljka emisije Olja Bećković upitala je potom gosta da li zna da, to što je izneo, dosad niko nije rekao u javnosti.

“Eto”, kratko je rekao Stojanović.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Podsetimo, nesreća se dogodila 4. janura oko 20.40 sati, u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, a narednog dana iz policije su saopštili da je uhapšen 19-godišnji Nemanja Stamenković iz Beograda, koji je “audijem” udario 12-godišnje dete i 48-godišnjaka i da se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Obe žrtve su preminule nakon ove nesreće, a prema rečima očevidaca, Stamenković je u danima pre udesa “divljao” po niškim ulicama, vozeći skupoceni automobil.

Foto: Nova.rs

Inače, u subotu se u Nišu, na mestu tragedije, održao protest protiv bahatih vozača. Nekoliko hiljada građana se sa mesta tragedije potom uputilo ispred PU Niš, gde su od policije zatražili odgovornost za nesreću.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar