Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Svedočenjem članova porodice Gorana Džonića sutra će pred Višim javnim tužilaštvom biti nastavljen dokazni postupak u sklopu istrage ubistva njegovog brata od tetke Gorana Đokića, snahe Gordane i dvadesetpetogodišnje bratanice Lidije. Osim njegove supruge Suzane, očekuje se da će se pred sudom pojaviti i ostali članovi njegovog domaćinstva, majka Mila i otac Grada. S obzirom da je Goran priznao da je u noći između 26. i 27. septembra učestvovao u ubistvu tročlane porodice, mada je tvrdio da on nije povukao oroz pištolja iz kog su usmrćeni, kako saznajemo, alibi mu više nije potreban. Zato će se od njih tražiti da opišu njegovo ponašanje pre i posle stravičnog zločina i razjasne da li su eventualno imali nekakve sumnje da on ima veze sa svirepim ubistvom rođaka.

Mada su Džonići negirali saznanja o Goranovom zločinu, saznajemo da nije isključeno da je neko ipak nešto znao. Ovo iz razloga što se njihovo ponašanje promenilo nakon što su pronađeni leševi nestale porodice. Dok su u vreme potrage komunicirali sa novinarima pa je Goranov otac stao i pred kamere, kada je saopšteno da su Đokići žrtve ubistva, Džonići su medijima zatvorili vrata.

Porodica Đokić
Foto: Nova.rs

Nisu svi na isti način ni sarađivali sa policijom nakon što je Džonić uhapšen. Kako saznajemo, najpredusretljiviji je bio njegov sin Milan koji je tokom pretresa pokazivao inspektorima sve što ih je zanimalo. Sa druge strane, Goranova supruga je tvrdila da ništa ne zna i tako se i ponašala. Ipak, pokušavala je da za muža nađe opravdanje objašnjavajući da mu je nešto „kvrcnulo“ u glavi, verovatno aludirajući na njegove navodne psihičke probleme.

Kako saznajemo, Džonići će na sve načine pokušati da spasu Goranove sinove Milana i Stefana koji su uhapšeni sa njim zbog sumnje da su takođe učestvovali u zločinu.

Foto: Facebook

Oni su za njih dvojicu angažovali i jednog od najuglednijih niških advokata Filipa Domazeta dok je Goranu ostao branilac po službenoj dužnosti koga mu plaća država. Jasno je da razlog za to nije bio novac, ali sa jedne strane veruju da Goranu nema spasa a verovatno ne mogu da mu oproste što su njegove dvosmislene izjave u pritvor odvele i njegove sinove – navode naši sagovornici upoznati sa prilikama u ovoj porodici.

Od Goranovog hapšenja ispred kuće Džonića je policijsko vozilo. I dok su prvih dana nakon hapšenja policajci pretraživali njihov stan i okućnicu, razlog njihovog prisustva postao je drugačiji. S obzirom na to da je kuća Goranove majke u neposrednom komšiluku, oni su tu radi sprečavanja eventualnih incidenata između ožalošćene Đokićeve rodbine i porodice ubice.

Policija odvodi ženu uhapšenog Gorana Džonića, Goran Džonić, ubica, njiva, pretraga, pretraživanje, kuća Gorana Džonića, ubice porodice Đokić, Djokić
Foto: Nova.rs

Sutra bi pred sudom trebala da se pojavi i majka braće K.M. i K.M. iz Moravca koje je Džonić označio kao neposredne izvršioce ubistva, supruga jednog i devojka drugog koje treba da potvrde njihov alibi. Osim njih očekuje se da će svedočiti i Milanove kolege vatrogasci koji treba da potvrde da je on u noći ubistva bio na dežurstvu. Alibi njegovog brata Stefana njegove kolege iz vojske potvrdile su u ponedeljak. Ukoliko se to desi i sa Milanom može se očekivati da braća uskoro budu puštena iz pritvora.

Više javno tužilaštvo naložilo je da se Goran Džonić ponovo sasluša u četvrtak kada će se naći oči u oči sa braćom koju je označio kao ubice Đokića kada će se obaviti i njihovo prepoznavanje.

Spaljena tela porodice Đokić pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac a desetak kilometara dalje nađeno je njihovo vozilo koje je takođe bilo zapaljeno. Mada svi tragovi ukazuju samo na Gorana Džonića uhapšeni su i njegovi sinovi, braća K.M. i K.M. a raspisana je i poternica za njihovim prijateljem D.P. koji se nalazi u inostranstvu.

 

BONUS VIDEO: Advokat braće Džonić zadovoljan izašao iz tužilaštva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar