Pet najbizarnijih detalja iz slučaja ubistva porodice Đokić

Hronika 25. okt. 202118:55
Podeli:
Foto: Nova.rs, MUP Srbije

Otkako je pre tačno mesec dana objavljena informacija da je nestala porodica Đokić iz sela Moravac kod Aleksinca, a zatim su njihova tela pronađena spaljena u jami u ataru tog sela, detalji slučaja koji isplivavaju u javnost ne prestaju da šokiraju Srbiju. Ovo su samo neki od najbizarnijih fragmenata iz istrage.

  1. Osumnjičeni za ubistvo rođak porodice

Sve karakteristike ovog slučaja, način na koji su nestali, a zatim i okolnosti pod kojima su pronađena tela Gorana (57), njegove supruge Gordana (56) i ćerke Lidija (25), ukazivale su da se radi o profesionalcu ili osobi „iz službe“, koja je tačno znala na koji način će se otarastiti tela, tako da ne ostavi nikakve tragove.

Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Mesec dana od njihovog nestanka, policija je privela Gorana Džonića, rođaka ove porodice koji živi četiri kuće dalje. Komšije su našim reporterima ispričali da Džonić, iako je bio čovek preke naravi, nikada nije bio u konfliktu sa porodicom Đokić. Štaviše, Goran Đokić, inače vlasnik menjačnice, često je prao automobil kod Džonića i to je uvek činio Goran Džonić jer Đokić nije imao poverenja u druge, budući da je u vozilu imao sprecijalno napravljene bunkere u kojim je čuvao veće svote novca.

I tu bizarnostima nije kraj. Osumnjičeni Džonić je penzionisani vatrogasac, tako da se najbizarnija pretpostavka ispostavila kao tačna – to jeste bio neko ko je tačno znao koliko benzina je potrebno da se spale tri tela.

2. Osumnjičeni ubica plakao na sahrani

Kako je reč o rođacima, Džonić je bio jedan od rođaka koji su došli da poslednji put isprati tročlanu porodicu na večni počinak. Članovi familije, komšije i poznanici, pričali su kasnije da se Džonić pravio da tuguje, stajao je u povorci i kraj porodične grobnice u koju su spuštena tri kovčega.

Prepričavalo se nakon hapšenja da je Džonić, verovatno da bi što uverljivije prikazao svoju tugu, naglas ponavljao: „Ko je to mogao da uradi?“

I tokom potrage, kada nije bilo ni reči o trostrukom ubistvu, Džonić se kod meštana raspitivao da li policija ima neke tragove i dokle su stigli sa potragom…

Foto: Nova.rs

3. Grafit posvećen ubici

U noći između 22. i 23. oktobra u ulici u kojoj živi osumnjičeni Džonić ispisan je grafit nasred kolovoza. Nepoznati autor je auto-lakom napisao krajnje uvredljiv i neprimeren tekst: „Pravda za porodicu Džonić“. Za sada nije poznato ko stoji iza ovog grafita, ali uzimajući u obzir sve neverovatne okolnosti ovog slučaja, on je svakako uznemirio meštane Moravca.

Džonić, grafit, Aleksinac, ubistvo, porodica Đokić, Djokić
Foto: Nova.rs

4. Razgovarao sa novinarima

U danima kada je ceo aleksinački kraj brujao o nestanku porodice, a kroz selo se prepredale razne verzije i mogući scenariji, mnogi su razgovarali sa novinarima o svojim viđenjima ovog slučaja i odnosu koji su imali sa Đokićima. Potpuno nadrealno, ali jedan od njih bio je i Džonić.

Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

„Oni su dobro živeli, nisam čuo da imaju neki problem. Slagali su se. Čuo sam da je bio u nedelju kod majke. Nisam čuo da se nešto žalio. Uvek se javljao meni, i ja njemu, kao rođaci. Familijarno smo razgovarali“, rekao je Džonić.

Na pitanje da li je uplašen zbog nestanka, kazao je da jeste i da nije prijatno, kao i to da je iznenađen.

5. Iskoristio poverenje porodice

Svi detalji i okolnosti ovog slučaja još su u fazi istrage i policija prikuplja podatke kako bi se u potpunosti razrešilo trostruko ubistvo. Neke od informacija isplivavaju u medije, pa smo tako saznali i da je Džonić kobne večeri, kada se porodica Đokić vraćala iz gostiju, presreo automobil u kom su bili Đokići i požalio se da mu se pokvario skuter.

Foto:Nova.rs

Verovatno je taj trenutak, kada porodica nije mogla ni da posumnja da će se nešto strašno dogoditi, Džonić iskoristio da im se približi i, na još neutvrđen način, počini mostruozna ubistva.

Isti taj skuter policija je pronašla kada je došla na imanje Džonića, u potrazi za novcem koji je, kako se sumnja, kobne noći oteo od Đokića.

Bonus video: Kuća osumnjičenog Džonića


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar