Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Posle hapšenja Gorana Džonića (59) policajci su u spektakulranoj akciji danas lisice na ruke stavili i dvojici braće iz sela Moravac, A. M. (29) i K. M. (30) koji su osumnjičeni da su saučesnici u ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca rano ujutru 26. septembra. 

Na snimku MUP-a Srbije vidi se kako inspektori sa pancirima utrčavaju u dvorište i dve osobe koje leže na stomaku sa liciscama na rukama. Kasnije su oni položeni pored „poršea kajen“. Iste večeri su i njih dvojica i „porše“ završili ispred niške policije.

Prema prvim, nezvaničnim infomracijama, njih dvojica su pritiskali osumnjičenog Gorana Džonića, inače rođaka pobijenih Đokića, da opljačka Gorana, bogatog rođaka iz Aleksinca i vlasnika menjačnice. Džonić je znao da Đokić ima sefove u aotomobilu, jer je ponekad prao kola rođaku koji nije imao poverenja u auto-perionice.

Policija je pronašla nekoliko dokaza za koje veruju da vezuju Džonića za monstruozan zločin: skuter za koji veruju da je koristio tokom pljačke, veću sumu novca za koji inspektori pretpostavljaju da je vlasništvo Đokića, a u njegovom stanu u Aleksincu pronađen je pištolj koji je poslat na veštačenje, da bi bilo utvrđeno da li je koršćen u likvidaciji Gorna, Gordane i Lidije Đolić.

Osim toga njega su teretili i neki svedoci, jedan od njih je izjavio da mu je Džonić, posle ubistva vratio novac koji mu je dugovao. Drugi je policiji ispričao da je za penzionisanog vatrogasca, po njegovom nalogu, napravio prigušivać za pištolj.

Istražni organi su sumnjali da je bilo više počinilaca, a danas su uhapšena i braća, inače od ranije poznata policiji, koje je Džonić označio kao saizvršioce.

 

BONUS VIDEO: Kuća osumnjičenog za ubistvo u Aleksincu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare